MENIU CAUTĂ

(P) Lefkada – insula cu cele mai spectaculoase peisaje grecești

Distribuie

Una dintre cele mai populare insule din Grecia, Lefkada se numără în topul preferințelor turiștilor care sunt atrași deopotrivă de plajele spectaculoase, cat și de numeroasele atracții istorice încadrate de peisaje naturale fantastice.

Conectată de Grecia continentală printr-un pod, Lefkada este un adevărat paradis natural, unde cerul azuriu întâlnește apele cristaline și plajele cu nisipuri albe, înconjurate de peisaje verzi, deluroase, precum și de orașe istorice pictate în culori pastelate.

Descoperă Lefkada într-un sejur de la Europa Travel, turoperatorul low-cost care te surprinde cu cele mai mici tarife la vacanțele cu autocarul în cele mai populare destinații din Europa. De altfel, Europa Travel este primul turoperator care a introdus vacanțele de 6 nopți cu autocarul în Grecia.

Agios Nikitas, stațiunea apreciată de familii

Insula Lefkada este ideală atât pentru iubitorii de soare, care vor găsi aici plaje splendide și un peisaj luxuriant uimitor, cât și pentru exploratori, care pot porni într-o excursie cu barca pe coasta insulei pentru a descoperi adâncurile peșterilor ascunse sau pentru un tur de zi al insulei.

Vei descoperi în Lefkada că cele două coaste, de est și de vest, sunt complet diferite în ceea ce privește plajele și peisajele înconjurătoare. În vest, plajele sunt caracterizate printr-un albastru strălucitor al mării, fiind mai greu accesibile datorită poziție spectaculoase la bazele munților din calcar sau asunse în golfuri turcoaz.

Acoperite de pietriș alb, cu ape destul de adânci și valuri spumoase, plajele din vestul insulei sunt apreciate de iubitorii sporturilor nautice, dar și de romanticii care vor să imortalizeze cele mai boeme apusuri de soare. Dintre plajele din această zonă, Agios Nikitas este cea mai apreciată de familiile cu copii.  În schimb, coasta de est este complet diferită. Stațiunile sunt situate de-a lungul țărmului liniștit, cu marea albastră și plajele întinse de nisip fin.

Cele mai populare locuri din Lefkada

Nidri este centrul turismului de pe insulă, fiind una dintre cele mai vizitate stațiuni. Orașul este pitoresc cu superbe case elegante cu arhitectură de inspirație venețiană, un port cosmopolit și un centru vibrant, atrangandu-i ca un magnet pe cei dornici să descopere un loc încărcat de tradiții. Printre atracțiile locului se numără celebrele Cascade Dimossari cu impresionantul Defileu ”decorat” cu pietre albe și ape cristal.

De asemenea, Porto Katsiki, un simbol al insulei, este una dintre cele mai frumoase și mai pitorești plaje pe care nu ar trebui să o ratezi într-un sejur în Lefkada. La fel de spectaculoasă este Plaja Egremnni, accesibilă doar cu barca, are o frumusețe aparte, în timp de plaja Mylos, situată lângă Agios Nikitas, se bucură de o nuanță de albastru distinctă a mării, este caracterizată prin peisajul sălbatic, fiind mai puțin accesibilă și, prin urmare, mai puțin aglomerată, astfel că te poți bucura în liniște de acest paradis.

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Sejur Lefkada

Hotel Posidonio 3* – tarife de la 99 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Comentarii