MENIU CAUTĂ
19 Iul. 2017 13:21

(P) Plaje idilice în golfuri de smarald, din Marmaris

Distribuie

Cea mai populară destinație de pe coasta Mării Egee, Marmaris oferă o mulțime de posibilități interesante de petrecere a timpului liber, fiind un adevărat paradis turistic pentru iubitorii de natură, relaxare sau sporturi de apă.

Pădurile de pini, plajele albe foarte lungi și late, golfurile cu ape de un albastru-verzui incredibil, atmosfera cosmopolită și atracțiile istorice, clasează Marmaris în topul locurilor de văzut într-o vară. Descoperă orașul-port în cadrul unui sejur cu autocarul de la Europa Travel, turoperatorul low-cost care și-a extins paleta de destinații turistice pe charterele cu autocarul, în cele mai populate locuri, la tarife accesibile și servicii excelente.

Cele mai vizitate plaje din oraș

Dacă pentru sportivi Marmaris este un fel de 'Mecca', datorită valurilor spumoase numai bune pentru surfing sau parasailing și a bogățiilor subacvatice demne de descoperit în sesiuni inspirate de scuba diving, pentru turiștii în căutare de relaxare stațiunea este o oază împrejmuită de cele mai idilice plaje.

În centrul Marmarisului, nu departe de orașul vechi cu străzi peitruite în stil otoman, se întinde cea mai vizitată plajă – Urban Beach. Plaja urbană are nisip fin auriu închis și intrare lină în marea precum smaraldul, fiind un loc ideal pentru turiștii care călătoresc alături de cei mai mici membri ai familiei, dar și pentru cei care vor să se răcorească după ce au dat o raită prin bazarul orașului. La doi pași de plajă zărești un port cosmopolit plin de vase de croazieră, ce ii dau locului un farmec aparte.

La mică distanță de Plaja Urbană, se întinde pe mai bine de 10 km cea mai mare plajă din Marmaris – Long Beach sau Uzunyali. Linia de coastă șerpuiește pe langă drumul principal și golful cu cele mai cristaline ape, unde poți practica înot, scufundări sau plimbări cu banana. Promenada cosmopolită este înțesată de cafenele, restaurante pescărești și magazine de suveniruri, așa că nu-ți va fi deloc ușor să reziști tentației de a rezerva cateva minute shopping-ului în stil turcesc.

Locuri încantătoare la mică distanță de Marmaris

Dacă îți plac locurile cu iz sălbatic, la numai 16 km distanță de centrul orașului Marmaris găsești o plajă desprins din povești – Plaja Cleopatrei, unde Regina Egiptului obișnuia să se relaxeze pe nisipul fin atunci cand călătorea spre Turcia. Fașia de nisip în formă de semilună are cel mai auriu nisip din regiune, iar golful liniștit cu apă turcoaz este ideal pentru relaxare, fiind vizat în special de cuplurile de îndrăgostiți.

La fel de sălbatică îți va părea și Plaja Kizkumu din satul Orhaniye, aflat la o distanță de 28 de km de Marmaris. Poți ajunge aici  într-o croazieră pe vaporul cu podea din sticlă prin care poți admira și spectaculosul tăram al mării. Odată ajuns în paradisul unde liniștea domnește vei fi cucerit de peisajele pitorești unice. Limba din nisip auriu cu nuanțe de maro închis este un adevărat colț al relaxării. Potrivit unor legende locale, această plajă s-a format după ce o localnică și-a dorită să ajung pe mare la iubitul său, realizand o poteca din nisipul strans în poalele rochiei, dar acesta nu a fost suficient așa că, îndrăgostita și-a pierdut viața încercand.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Autocar Marmaris

Hotel Myra 3* – tarife de la 189 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Comentarii