MENIU CAUTĂ

(P) Tradiții și obiceiuri grecești, în Creta

Distribuie

Insula zeilor și a miracolelor, Creta poartă cu mandrie mai multe supranume interesante care descriu, mai mult sau mai puțin, peisajele armonioase, cultura interesantă, istoria și tradițiile locului. Mii de turiști străini ajung în fiecare an pe cea mai mare insulă grecească atrași de poveștile cu Minotaurul închis în labirintul cretan, de mărețele palate minoice sau de festivalurile foarte colorate.

Pe ritmurile lui Zorba Grecul

Localnicii ospitalieri care te întampină cu multă căldură și voie bună îți vor spune că aici s-a născut dansul – la filmările lui Zorba Grecul a fost inventat, ținand cont de ritmurile grecești – cel mai interesant dans al locului: sirtaki, menit să-i atragă pe cei cu spirit liber, într-un balans armonios cu spart de farfurii pe fundal, muzica în surdină, rachiu cu miere și povești bine păstrate.

Meniul bogat în preparate pe bază de pește, fructe de mare, salate, carne de iepure, capră, miel, vinul și delicioasele deserturi cu miere contribuie și acestea la faima insulei Creta.

Dacă îți plac tradițiile cretane și nopțile vibrante la malul mării, un sejur în Creta de la Europa Travel poate fi cea mai bună alegere, mai ales că turoperatorul low-cost te întampină cu cele mai mici tarife la vacanțele cu avionul în Grecia. Consacrat ca realizator de chartere cu autocarul, Europa Travel este un jucător important și pe piața charterelor cu avionul, pentru care a pregătit numeroase oferte și surprize.

Uită de locurile luate cu asalt de turiști, de stațiunile promovate excesiv și de plajele vizibile pe toate pliantele și ghidurile turistice și descoperă o insulă autentică. Mergi în locurile unde turismul nu a știrbit din farmecul obiceiurilor, iar natura a rămas sălbatică.

Sate unde tradițiile milenare s-au păstrat intact

Unul dintre acestea este satul Stavros, aflat în zona peninsulei Akrotiri la 14 km distanță de Chania. Zona, deși vestită pentru că aici s-au turnat cateva scene din celebrul film Zorba Grecul, a rămas cumva într-un con de umbră, iar sutele de turiști care ajung aici în fiecare vară se pot bucura în tihnă de nisipul fin al plajei albe, apele turcoaz ale golfului și de bucatele locale.

Un alt loc interesant, alte peisaje pitorești este Platoul Lasithi din Munții Dikiti, la o altitudine de peste 900 de metri, unde mănăstirile din piatră, morile de vant albe, plantațiile de măslini și viță de vie, sunt atracțiile cele mai mari ale locului. Satele adormite în timp, cu străzi stramte și în pantă, păstrează tradiția realizării dantelei, sculpturile în lemn de măslin, muzica cantată la bouzouki și baglamas, dar și arta preparării celor mai bune dulcețuri din măsline, rodii sau smochine.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Creta

Hotel Armava 2* – tarife de la 499 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Comentarii