Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Raluca Al-Haddad: “Inima mea a rămas în Palatul Alhambra, din Granada”

Palatul Alhambra din Spania e fascinant, ne-a mărturisit Raluca Al-Haddad. Jurnalista, pasionată de călătorii, a declarat în emisiunea Trips & Tricks că, după ultima vacanţă, inima ei a rămas acolo, în fabulosul monument arhitectural de inspirație islamică.

De Radu Țuțulan,

Raluca Al-Haddad a fost invitatul special al emisiunii Trips & Tricks, difuzată în direct pe site-ul Libertatea şi pe pagina de Facebook a cotidianului Libertatea. Pasionată de călătorii şi dornică să exploreze cât mai multe zone ale lumii, Raluca Al-Haddad recunoaşte că ultima vacanţă, petrecută în sudul Spaniei, a fascinat-o.

“Pe mine m-a atras, în primul rând, faptul că acolo este o şcoală de spaniolă pentru străini. Am făcut un curs deschis, de trei săptămâni. M-am dus special în zona de sud, pentru că ştiam că este zona andaluză, zonă cu o mare influenţă arabă. Cred că a costat cam 1.000 de euro, trei săptămâni, cu şcoală şi cazare incluse. Am trecut şi prin Sevilla, unde mi-a plăcut foarte mult. Zonele alea pietonale, catedrala, Palatul Alcazar, care în arabă înseamnă Castelul… deja începea influenţa arabă puternică. Mă simţeam ca acasă şi mi-a plăcut foarte mult tramvaiul acela care trece uşor, aproape că nu-l auzi. E altă planetă”, a povestit Raluca.

În momentul în care a ajuns în Granada, capitala provinciei cu acelaşi nume, parte a comunităţii autonome Andaluzia, din Spania, a fost fascinată de Palatul Alhambra, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură islamică.

“Pe mine m-a fascinat Alhambra, recunosc. Eram cu clasa, cu profesoara, am ajuns acolo, m-am pierdut de colegi, de profesoară, am stat patru ore jumătate şi nu mă mai săturam. M-au dat afară, nici nu am apucat să văd ultima grădină de sus, pentru că eram ca ăia mici, care sunt cu gura căscată şi nu se mai uită pe unde calcă. Aşa eram eu în Palatul Alhambra. Iar influenţa asta pe mine m-a atras foarte tare. De când învăţam araba, am ştiut că în sudul Spaniei, vizual, găsesc partea arabă care îmi place foarte mult, dar, în acelaşi timp, fiind în Europa, ai mai multă libertate. Şi, într-adevăr, când am ajuns acolo, mi-a plăcut foarte mult. Mi-a rămas inima în palatul acela”, recunoaşte Raluca Al-Haddad, care spune că această zonă aflată la poalele munţilor Sierra Leone este, probabil, cea mai frumoasă a Spaniei.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

Consultantul în turism Raluca Anghel, invitată, la rându-i, la emisiunea Trips & Tricks, a precizat că sunt mai multe agenţii care oferă pachete de vacanţă în Spania, dar atenţia acestora se concentrează pe destinaţiile populare, precum Barcelona, Mallorca sau Tenerife.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Pentru cei care vor să viziteze Granada, există curse de avion către Malaga, direct din Bucureşti, cu preţuri pornind de la 600 de lei dus-întors. Iar de acolo până la destinaţie se poate merge cu trenul, două ore, sau poți închiria o maşina, drumul fiind parcurs în 90 de minute.La cazare, preţurile pornesc de la 15 euro pe noapte, în cazul închirierii unei camere, şi ajung până la 50-100 de euro, în medie, în cazul locurilor cotate la 4-5 stele de către vizitatori.


CITEȘTE ȘI:

Insula Samos din Grecia, locul unde s-a născut Pitagora și unde se află cel mai mare kouros din Europa


Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini cu plaja din Mamaia

Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini din Vama Veche

Close
Închide
  Close