1. Berea reduce riscul de boli de inimă. Berea creşte nivelul de colesterol “bun” (HDL), reduce nivelul de colesterol “rău” (LDL) şi subţiază sângele, scăzând riscul de infarct şi de atac cerebral. Consumul moderat al acestei licori a fost asociat şi cu un risc scăzut de diabet de tipul 2, dar şi cu îmbunătăţirea funcţiilor cerebrale la vârstnici.
2. Berea oferă beneficii unice, în comparaţie cu vinul şi cu băuturile spirtoase. În cadrul unui studiu de sănătate pentru asistente medicale, peste 70.000 de femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 42 de ani, au fost monitorizate pentru a se vedea legătura dintre consumul de alcool şi hipertensiune. Cele care consumau bere în cantităţi moderate aveau tensiunea mai mică decât cele care beau vin sau băuturi spirtoase.
3. Berea poate contribui la prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi. Într-un alt studiu, s-a arătat că bărbaţii care consumau bere prezentau un risc redus de a avea pietre la rinichi, probabil datorită efectului diuretic şi conţinutului mare de apă din bere.
4. Berea conţine vitamine, minerale şi fibre. O bere blondă de 330 de mililitri conţine puţin sub un gram de fibre, iar una neagră – puţin peste un gram. Berile blonde, în general, conţin mai multe vitamine B. De asemenea, o bere de 330 de mililitri are mai mult calciu, magneziu şi selenium (un antioxidant esenţial) decât un pahar cu vin.