Hidratează-te corespunzător
În sezonul rece este foarte important să consumi băuturi calde, care să îţi menţină temperatura corporală la cote normale. Ai grijă însă ce bei. Unele băuturi fierbinţi pot fi foarte bogate în calorii. Ciocolata caldă sau cafeaua cu frişcă conţin peste 350 de calorii. Este indicat să te orientezi spre ceaiuri din plante, cafea simplă, lapte degresat. De asemenea, evită consumul de alcool.
Detoxifică-ţi organismul
Iarna nu ar trebui să lipsească din meniu alimentele detoxifiante, care ajută la buna funcţionare a ficatului, intensifică circulaţia sangvină, reduc inflamaţiile şi îţi refac depozitele de minerale, atât de necesare. Alimentele- minune sunt: varza de Bruxelles, conopida, boabele de muştar, ridichea, usturoiul şi ghimbirul proaspăt.
Alimentele picante ard calorii
Studiile arată că ingredientul activ din ardeii iuţi, capsaicina, nu numai că te face să te simţi mai sătul, dar impulsionează metabolismul să ardă mai multe calorii.
Păstrează porţii de hrană la congelator
Vara e uşor să-ţi faci un grătar sau o salată, însă iarna asigură-te că ai hrană sănătoasă pentru toată săptămâna, ca să nu fii nevoit să stai zilnic în bucătărie. Astfel, găteşte-ţi supe-creme de legume, porţionează- le şi apoi bagă-le la congelator. Ace-laşi lucru poţi să-l faci cu friptura de vită sau de curcan, acestea păstrându-se foarte bine la rece.
Cumpără mai puţine dulciuri
Când ţi-e poftă de dulciuri, cumpără-ţi atât cât să-ţi ajungă în acea zi, nu pentru o săptămână. Tentaţia va fi foarte mare şi e posibil ca a doua zi să nu mai ai nici măcar o bomboană. După ce consumi dulciurile, spală-te pe dinţi ca să nu mai simţi gustul, căci creierul va cere mai mult.
Consumă multe supe
Supele de legume sunt un ajutor important pentru menţinerea unui metabolism echilibrat sau pentru “repararea” acestuia. Aşadar, pe timp de iarnă, supele ar trebui să fie consumate o dată la două zile. Acestea trebuie să conţină: varză, morcovi, ceapă, ciuperci, alge şi ghimbir. Toate acestea furnizează energie organismului şi combat răcelile şi infecţiile.