Mergi direct la conținut »
Pelerinaj în Țara lui Hristos cu numai 459 euro! (PUBLICITATE)

 

Intersecție a celor trei mari religii monoteiste ale lumii, tărâm al venerației și unul dintre cele mai vizitate state, Israel te impresionează cu bogățiile sale arheologice, fiind locul pe care trebuie să-l descoperi măcar o dată în viață indiferent că ești pelerin sau turist pasionat de istorie.

Poți călca pe urmele Mântuitorului într-un pelerinaj de 5 zile, alături de Europa Travel la tariful de 459 euro/persoană! Dacă rezervi călătoria în Israel până la data de 5 mai, beneficiezi de reducerea de 8% și de excursia bonus la Hozeva și Mănăstirea Sfântul Sava.

În fiecare an, aproximativ 2 milioane de pelerini poposesc în Țara Sfântă în descoperirea locurilor menționate în Vechiul sau Noul Testament, Israel fiind un adevărat reper pentru credincioșii din toată lumea.

Pelerin în Țara Sfântă!

Primul oraș pe care îl vei vizita în circuitul de la Europa Travel este Haifa, unul dintre cele mai importante orașe portuare ale țării, unde vei putea vizita Templul Baha`i înconjurat de cele mai frumoase grădini terasate. Edificiul de cult se află pe Muntele Carmel, și este recunoscut pentru cele 9 fațade reprezentative pentru 9 religii ale lumii. Continuă cu vizitarea Mănăstirii Ordinului Carmelit Stella Maris, despre care se spune că ar fi fost clădită fix pe locul grotei unde ar fi trăit profetul Elijah.

Pelerinajul în Israel include descoperirea orașelor strâns legate de nașterea și viața lui Isus, începând cu Nazaret, unde vei vizita Biserica Buna Vestire, cel mai important loc de pelerinaj construit pe locul unde Fecioara a primit vestea că îl va naște pe Fiul Domnului. Și continuând cu Bethleem, cunoscut drept ”Casa Pâinii”, unde ai ocazia să vezi Piața Ieslei cu Biserica Nașterii Domnului, un monument de o valoare incomensurabilă ce adună un număr mare de pelerini (mai ales în preajma Crăciunului).

Europa Travel îți propune opțional să faci o călătorie spre Muntele Tabor, unde conform scrierilor religioase aici a urcat Mântuitorul alături de ucenicii Petru, Ioan și Iacov, unde s-a produs evenimentul cunoscut ca Schimbarea la Față.

Pe drumul minunilor lui Hristos

În Cana Galileei vei porni pe urmele minunilor înfăptuite de Hristos, începând cu Biserica Minunii și Casa Nunții, unde apa a fost transformată în vin, și continuând cu Tabgha, unde au fost înmulțite pâinile și peștii. Poți face o oprire pe Muntele Fericirilor unde vei vizita o mică capelă ce a fost construită pe locul unde Hristos a ținut predica despre fericiri, în timp ce din Tiberias ai ocazia să faci o scurtă croazieră pe Marea Galileei.

Traversând Pustiul Iudeii, te vei opri la Mănăstirea Sfântul Sava, un important centru ortodox care ar fi fost întemeiat în anul 483 ceea ce face ca acesta să fie cel mai vechi așezământ încă locuit din Israel. La numai 6 km distanță se găsește și Mănăstirea Sf. Teodosie. Pe drumul spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume, poți opri opțional la Mănăstirea Hozeva, și te vei scufunda în apele sfinte ale Iordanului, fix acolo unde Isus a primit botezul (în locul unde râul părăsește Marea Galieei). Nu poți rata nici Mănăstirea Sf. Gherasim din Valea Iordanului, care a fost vreme de secole un important adăpost pentru mii de pustnici.

Descoperă Capitala Religioasă a lumii!

Punctul culminant al călătoriei este Ierusalim, Orașul Păcii te așteaptă cu cele mai importante situri religioase ale celor trei mari religii monoteiste. Urcă pe Muntele Măslinilor pentru a te regăsi spiritual la Mănăstirea Pater Noster, acolo unde Mântuitorul i-a învățat pe ucenicii săi cea mai puternică rugăciune din toate timpurile: Tatăl Nostru.  

Pătrunde în cetatea Ierusalimului prin Poarta Sfântului Ștefan și traversează Via Dolorosa refăcând Drumul spre Răstignirea lui Hristos ce se încheie la Biserica Sfântului Mormânt – cel mai important loc de pelerinaj pentru creștinii din toată lumea.

Pelerinajul în Israel se încheie cu un scurt popas în Tel Aviv, cel mai cosmopolit dintre orașele țării, dar care a rămas totuși ancorat în trecut și tradiție, mai ales în centrul vechi Jaffa, pe care ai ocazia să-l descoperi și tu la pas alături de Europa Travel.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Pelerina Israel – Pe urmele Mantuitorului – tarif: 459 euro/persoana, 3 nopti in Bethleem + 1 noapte in Nazaret/Tiberias, cazare cu mic dejun si cina la hoteluri 3*, transport avion, transferuri si tururi conform program, ghid local, asistenta turistica. *Reducerea de 8% valabila pentru plecarile din 07.11 si 29.11! Bonus: excursia la Hozeva si Manastirea Sfantul Sava, valabil pentru rezervari pana la 05.05.2019! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 
 
Close
Close
Închide