Mergi direct la conținut »
Periplu cultural în Balcani, la tariful accesibil de 299 euro! (PUBLICITATE)

Două dintre destinațiile de top din Peninsula Balcanică, Croația și Muntenegru se mândresc cu unele dintre cele mai bine păstrate orașe medievale, însă ceea ce le face cu adevărat interesante sunt peisajele luxuriante, o combinație între munte și mare, defilee, canioane, fiorduri și păduri dese de conifere ...

Europa Travel îți propune să te delectezi cu savorile balcanice într-un circuit memorabil de 6 zile ce îți descoperă Muntenegru și Croația, cu orașele lor importante și cele mai frumoase obiective naturale. Turul cu autocarul în Balcani beneficiază acum de o reducere suplimentară de 75 euro din tariful standard de 374 euro/persoană.

Spectacolul naturii în Muntenegru

Secretul Europei, Muntenegru te întâmpină cu peisajele accidentate ale Alpilor Dinarici, iar respirația se întretaie odată ce ai pătruns în Rezervația Durmitor Park, un paradis al iubitorilor de munte. Parcul Național acoperă o suprafață de 390 kmp, fiind înconjurat de 48 de vârfuri montane și găzduiește 18 lacuri glaciare de o reală frumusețe.

Traversează defileul râului Tara, una dintre bijuteriile parcului parte din UNESCO, ce are o adâncime de 1300 m, fiind considerat al doilea cel mai mare canion din lume, după cel din Arizona. Scurtul popas în zona Podului Durdevica îți va arăta cele mai splendide priveliști montane din Muntenegru.

Itinerariul continuă cu explorarea capitalei Podgorica, un oraș cu atmosferă turcească așezat în scobitura unor dealuri luxuriante, de unde te vei îndrepta spre Boka Kotorska, cel mai sudic fiord european. Impresionantul fiord din patrimoniul UNESCO este mărginit de orașul medieval Kotor, renumit pentru atmosfera venețiană și al său port străjuit de ziduri fortificate.

Tărâmurile de basm ale Croației

Parcurgând Coasta Dalmației vei pătrunde în cea mai frumoasă cetate medievală din Peninsula Balcanică, orașul numit de Lord Byron: Perla Adriaticii – Dubrovnik. Pierde-te prin labirintul de străduțe înguste ale centrului istoric și descoperă palatele baroce și catedralele renascentiste, dintre care se remarcă somptuoasele Palate Rectorului și Sponza, Biserica Franciscană, Catedrala Sfântul Vlaho și Fântâna lui Onufria. Dacă urci în Turnul cu Ceas ai ocazia să captezi cele mai bune panorame asupra cetății din patrimoniul UNESCO.

Cunoscut pentru cea mai frumoasă promenadă de la Marea Adriatică ce este brodată de palmieri pe ambele părți, Split – al doilea oraș ca mărime din Croația, nu putea fi ratat din circuitul de la Europa Travel. Cu aerul său medieval, plajele sale pietroase și impresionanta zonă împădurită cunoscută ca Marjan, nu este de mirare de ce Split adună în fiecare an peste 1 milion de turiști.

Bate la pas orașul vechi în mijlocul căruia tronează somptuosul Palat al lui Dioclețian, o bijuterie romană ce a devenit reședința imperială a Împăratului imediat după ce abdicat în anul 305. La mică distanță găsești Mausoleul și Poarta de Aur – o zonă prin care intrau în oraș carele venețiene.

Mai cosmopolit decât Split și mai liniștit decât Dubrovnik, orașul Zadar cucerește călătorul datorită amestecului delicat dintre istorie și modernitate, aspect remarcat mai ales în zona centrului unde se ridică semeță Catedrala Sfânta Anastasia și obiectivul numit Salutul Soarelui.

Zadar este un excelent punct de plecare spre Parcul National Plitvice, o minune a naturii din UNESCO ce adăpostește sute de specii rare de plante, păsări și insecte. Rezervația însumează zeci de trasee șerpuitoare de pe marginea a 16 lacuri de cristal, toate fiind străbătute de aproape 90 de cascade și peșteri săpate de natură în munții de dolomită și calcar.

După ce te-ai delectat cu peisajele spectaculoase și fenomene carstice de la Plitvice, îți vei continua drumul spre Opatija, un oraș pitoresc din golful Kvarnerm și capitala Zagreb, unde vei face un scurt tur pietonal ce îți descoperă Catedrala Sfântul Ștefan sau cosmopolita Piață Josip Jelacic.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Speciala Circuit Croatia – tarif: 299 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport autocar, ghid. *Tarif redus de la 374 euro. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 
 
Close
Close
Închide