Mergi direct la conținut »
Personalități născute de Crăciun - Ce semnificație au numele Cristian și Cristina
Lifestyle Libertatea > Lifestyle

Personalități născute de Crăciun – Ce semnificație au numele Cristian și Cristina

Multe personalități din România sau din străinătate s-au născut într-o zi cu totul aparte, mai exact în ziua de Crăciun, astfel că ziua este cu atât mai specială pentru acestea. Vezi lista cu personalități născute de Crăciun, dar și ce semnificație au numele Cristian și Cristina.

De Dana Aramă,

Personalități născute de Crăciun

Persoanele născute în ziua de Crăciun fac parte din cercul restrâns al celor care au avut privilegiul de a veni pe lume într-o zi cu o importantă semnificație pentru creștinătate. În ziua de Crăciun ei au două motive de sărbătoare, iar asta este cel mai frumos sentiment.

Ți-am pregătit lista cu personalități născute de Crăciun, persoane din România, dar și din străinătate

Personalități născute de Crăciun

Isaac Newton

Este unul dintre oamenii care au revoluţionat ştiinţa, deoarece descoperirile sale sunt valabile şi acum, la sute de ani de atunci. A fost un renumit om de știință englez, alchimist, teolog, matematician, fizician și astronom, președinte al Royal Society. Isaac Newton este savantul aflat la originea teoriilor științifice care vor revoluționa știința, în domeniul opticii, matematicii și în special al mecanicii.

Isaac Newton

Annie Lennox

S-a născut pe 25 decembrie 1954. Este o cântăreață britanică pop-rock, devenită celebră în întreaga lume alături de Dave Stewart, împreună cu care a format trupa Eurythmics, una dintre cele mai de succes ale anilor 80.

Annie Lennoux

Helena Chirstensen

S-a născut pe 25 decembrie 1968, la Copenhaga, în Danemarca. Câștigătoare a concursului Miss Danemarca în anul 1986, ea ajunge unul dintre cele mai apreciate fotomodele din lume. Face parte din aceeași generație cu Heidi Klum, Claudia Schiffer, Eva Herzigova și multe alte frumuseți care au făcut furori pe podiumurile de modă.

Povestea cutremurătoare a ultimilor condamnați la moarte din Europa. Sunt doi frați, iar familia lor nu va ști când și unde vor fi executați
Recomandări
Povestea cutremurătoare a ultimilor condamnați la moarte din Europa. Sunt doi frați, iar familia lor nu va ști când și unde vor fi executați
 
Helena Chirstensen
Helena Chirstensen

Muhammad Anwar Al-Sadat

S-a născut pe 25 decembrie 1918 și a murit pe 6 octombrie 1981A fost un politician egiptean, al treilea președinte al Egiptului  începând cu 28 septembrie 1970 și până la asasinarea sa din 6 octombrie 1981, A fost considerat, în Egipt și în Orientul Mijlociu, figura cu cea mai mare influență asupra istoriei moderne

Sissy Spacek

S-a născut pe 25 decembrie 1949. Este o cunoscută actriță americană, nominalizată de șase ori la premiul Oscar. A obținut mult-râvnita statuetă în anul 1980, grație rolului interpretat în filmul „Coal Miners Daughter”.

Sissy Spacek
Sissy Spacek

Stuart Wilson

S-a născut pe 25 decembrie 1946. Actorul britanic, astăzi în vârstă de 69 de ani, a cucerit publicul din toată lumea cu rolul Don Rafael Montero din celebra peliculă „Masca lui Zorro”.

Ultimele 20 de minute din viața lui George Floyd. Acuzaţiile împotriva poliţiştilor din Minneapolis furnizează detalii cutremurătoare
Recomandări
Ultimele 20 de minute din viața lui George Floyd. Acuzaţiile împotriva poliţiştilor din Minneapolis furnizează detalii cutremurătoare
 
Stuart Wilson
Stuart Wilson

Alannah Myles

Cântăreața canadiană a venit pe lume pe 25 decembrie 1958. Frumoasă de pică și cu o voce cu un timbru gutural, aparte, artista a cucerit topurile muzicale cu melodia „Black Velvet”, care la începutul anilor 90 a fost un mare hit.

Armin van Buuren

Renumitul DJ olandez s-a născut în data de 25 decembrie 1976. este unul dintre cele mai importante nume de pe scena trance, atât ca DJ, cât și ca producător. Interesul său pentru muzica electronică a apărut încă din copilărie, intrând în posesia primului sampler încă de la vârsta de 14 ani.

Armin van Buuren
Armin van Buuren

Humphrey Bogart

Regretatul mare actor s-a născut în data de 25 decembrie 1899. A fost unul dintre numele grele de la Hollywood. Câștigător al premiului Oscar, starul a impresionat prin forța cu care își interpreta fiecare personaj. A fost căsătorit cu o altă mare actriță din Cetatea Filmului, Lauren Baccal.

Povestea Lenuței, păstoriţa cu 9 copii, din Rășinari: “Ca să-i pot creşte, m-am angajat un fel de slugă, să păzesc caprele oamenilor din sat”
Recomandări
Povestea Lenuței, păstoriţa cu 9 copii, din Rășinari: “Ca să-i pot creşte, m-am angajat un fel de slugă, să păzesc caprele oamenilor din sat”
 

Dido

Cântăreața britanică s-a născut pe 25 decembrie 1971. Pe numele său întreg Dido Florian Cloud de Bounevialle OMalley Armstrong, este câștigătoare a premiului BRIT și a fost nominalizată la premiile Grammy. A cunoscut succesul internațional cu albumul său de debut „No Angel” din 1999, care a fost vândut în peste 21 de milioane de copii în întreaga lume.

Dido - Personalități născute de Crăciun
Dido – Personalități născute de Crăciun

Personalități românești născute de Crăciun

Rodica Negrea

Este una dintre actrițele din generația de aur a scenei artistice din România. S-a născut pe 25 decembrie 1956, la Târgu Mureș. A jucat în filme și piese de teatru care au ajuns la inimile spectatorilor. În plan personal, actrița a fost căsătorită cu legendarul Dinu Manolache, un alt ”monstru sacru” al scenei teatrale din țara noastră.

Paula Seling

Este una dintre cântărețele de renume din România, participantă de două ori la concursul Eurovision, unde a reprezentat cu succes țara. Artista, care a impresionat publicul cu vocea sa, dar și cu frumusețea, s-a născut pe 25 decembrie 1978, la Baia Mare. Este căsătorită cu Radu Bucura.

Matei Alexandru

A fost unul dintre marii actori ai României. S-a născut pe 25 decembrie 1927. A încetat din viață pe 1 iulie 2014, la vârsta de 86 de ani. A interpretat roluri în film, radio și televiziune, dar a fost prezent și pe scena teatrului. De asemenea, a semnat regia unor spectacole de teatru TV.

Vedete care își serbează ziua numelui de Crăciun

De Crăciun, multe staruri din România își serbează și ziua numelui. Este și cazul unor mari nume de pe scena artistică din țara noastră, precum:

  • Cristi Minculescu;
  • Cristina Cioran;
  • Cristian Mungiu;
  • Cristian Țopescu; Cristina Țopescu a murit. Ea a fost găsită moartă în casă pe 12 ianuarie 2020.
  • Cristina Deleanu;
  • Cristina Rus;
  • Cristina (Kitty) Cepraga;
  • Cristel Ungar;
  • Cristina Spătar;
  • Cristian Grețcu și mulți alții.

Semnificația numelelor Cristian și Cristina

Despre cei născuți în ziua de Crăciun se spune că par să fie înconjurați de o aură aparte, iar despre cei care poartă numele Cristian și Cristina, de asemenea. În prima zi de Crăciun, cei ce poartă numele de Cristian și Cristina își serbează onomastica. Iată care este semnificația acestor nume.

Cristiana și Cristian, nume foarte des întâlnite în onomastica contemporană, și nu numai, reproduc numele latine Christianus si Christiana, la origine adjective derivate de la numele lui Hristos, care în limba latină se scrie Christus. Numele de „Christos” vine de la verbul grecesc „chriein” – „a unge”, care este echivalentul ebraicului „mashi ha” – „uns”, de la care a aparut Iisus – Mesia.

În limba română, „Christus” va fi baza de derivare a lui „Christianus”, iar numele Cristian și Cristiana apar atestate în documente latine din secolele XI și XII și se refereau cu precădere la persoanele care practicau cultul creștin după anumite canoane bizantine sau grecești.

Semnificația numelui Cristian și Cristina

Despre persoanele cu numele Cristian se spune că sunt firi complexe, cu aspirații inalte. Principalele lor calități sunt intuiția și sensibilitatea înnăscute, care se împacă foarte bine cu perfecționismul care îi caracterizează. În general, se crede că pot manifesta înclinații pentru profesiile liberale, dar și pentru domeniile artistice sau sociale.

Cu toate că se spune că cei care poartă numele de Cristian și Cristina își serbează onomastica de Crăciun, există voci care susțin că aceștia ar trebui să aibă ziua numelui în cu totul altă zi.

Astfel, cei care vor să serbeze ziua numelui Cristian și Cristiana, o pot face pe 24 iulie, atunci când este prăznuită Sfânta Muceniță Cristina. Chiar dacă etimologia acestor nume vine de la Hristos, ele se sărbătoresc în ziua prăznuirii sfântului, nu a Nașterii Domnului.

Sursă foto: Shutterstock.com

Vezi și cele mai frumoase mesaje de Craciun pe care sa le trimiti pe 25 decembrie

Citeşte şi:

Sezonul de iarnă a început. Solstițiul de iarnă reprezintă începutul astronomic al iernii

Mesaje de Crăciun. Urări și felicitări de Crăciun pentru prieteni, rude sau colegi

Versuri colinde de Crăciun românești – top 10 colinde pe care să le fredonezi de sărbători | VIDEO

RECOMANDĂRI
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
Close
Închide
  Close