Mergi direct la conținut »
Sute de mii de vizitatori au trecut pragul Muzeului Astra din Sibiu, în 2018

Peste 600.000 de vizitatori au fost înregistraţi în acest an la Muzeul Astra din Sibiu, cei mai mulţi dintre aceştia, aproape o jumătate de milion, fiind atraşi de Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, a anunţat marţi, 18 decembrie, directorul instituţiei, Ciprian Ştefan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Peste 2.500 de meşteri, artizani, animatori culturali, dansatori, solişti şi actori au realizat 1.500 de ateliere şi demonstraţii în Muzeul ASTRA.

Dintre acestea, peste 200 de demonstraţii au fost culinare, organizate în avanpremiera Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

În Muzeul ASTRA au fost organizate, pe parcursul anului, peste 50 de spectacole de teatru interactive şi reconstituri istorice şi 31 de expoziţii.

Vezi imagini spectaculoase de la Târgul creatorilor populari, la Muzeul Astra din Sibiu! (FOTO & VIDEO)

„La Muzeul ASTRA, printre multe acţiuni de prim plan în peisajul cultural, în 2018 au fost 3 proiecte organizate în cadrul programului Centenar, finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. „Satul din spatele frontului” şi „Ţăranul român de la Război la Unire” au strâns împreună peste 200.000 de vizitatori, iar cele mai importante momente vor fi creionate într-un album special dedicat Primului Război Mondial şi Unirii din 1918. Oamenii s-au implicat în fenomen, iar feed-backul a fost şi este unul constructiv. Totodată, am avut aici 12 programe şi proiecte culturale sub egida Anului European al Patrimoniului, proiecte care vin ca şi o confirmare a polului cultural pe care Muzeul ASTRA îl reprezintă. 2019 va fi Anul internaţional al limbilor indigene, desemnat de UNESCO. Prin urmare, ne vom axa activitatea pe participarea în cadrul târgurilor de patrimoniu şi turism, organizate în ţară sau în străinătate, tocmai din dorinţa de a atrage în Muzeu oameni noi. Prin atelierele culinare interactive organizate în aer liber la Muzeul ASTRA, în ultimii ani, ne-am luat angajamentul să reprezentăm o componentă importantă a programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană”, a declarat directorul Muzeului ASTRA, Ciprian Ştefan.

Potrivit sursei citate, în domeniul conservării şi restaurării, Muzeul ASTRA a reprezentat România în acest an, alături de Institutul Naţional al Patrimoniului, la trei saloane internaţionale de restaurare (Monumento – Salzburg, Austria, Salon International du Patrimoine- Paris, Franţa şi Salonul Internaţional de restaurare – Denkmal Europäische Leitmesse für Denkmalpflege – Leipzig, Germania). În premieră pentru ţara noastră, Muzeul ASTRA a obţinut Medalia de aur în cadrul salonului de la Leipzig.

„În perioada 1 ianuarie – 16 decembrie 2018, Muzeul ASTRA, instituţie ale cărei acţiuni sunt posibile prin finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu, a înregistrat 621.695 vizitatori/beneficiari de programe culturale. Vorbim despre o creştere de aproximativ 5% a numărului de turişti la Muzeul ASTRA faţă de anul trecut (594.630). În 2018, ponderea cea mai mare o reprezintă cei înregistraţi în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (495.014), locul unde au fost organizate majoritatea atelierelor interactive şi animaţiile culturale”, se precizează într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.


Citește și… EXCLUSIV/ Revelion cu patronul Keșeru! Fotbalistul face echipă cu mama lui


 

Close
Închide
  Close