Toamna, atunci când bronzul perfect obţinut în vară începe să dispară, ne confruntăm cu pigmentatia neuniformă a tenului.

Petele pigmentare se vor atenua de la sine atunci când expunerea la soare va înceta. Ideal este să nu stăm niciodată la soare fără factor de protecţie minim 30 pentru tegumentul feței, iar dacă soarele este puternic, chiar şi toamna, să avem întotdeauna o protecţie pe cap, precum pălărie, şapcă, umbrelă.

Persoanele cu predispoziţie la apariţia petelor maronii pe ten cunosc faptul că orice protecţie ai folosi, acestea tot apar când expunerea la UV persistă.

Ce este de făcut pentru a scapă de ele cât mai repede? Aproape nimic. După cum am menţionat mai sus, ele vor dipărea de la sine, în marea lor majoritate, în câteva săptămâni. Cele restante pot fi îndepărtate, în clinicile de specialitate, prin peeling chimic sau laser şi/sau prin aplicaţii de creme cu potenţial depigmentar.

Mai jos aveţi câteva tehnici pe care le puteţi aplică acasă, cu rol în grăbirea dispariţiei petelor pigmentare:

1. Acid azelaic, cremă, aplicat zilnic, seara, pe tenul curăţat, se întinde pe toată faţă o cantitate redusă de produs. După 30 minute se aplică crema de noapte.

O femeie de 70 de ani cu COVID-19 a fost găsită moartă în casă de către îngrijitoarea ei, în Giulești. După 12 ore de sunat la DSP și Ambulanță, nu a fost ridicată de nimeni
Recomandări

O femeie de 70 de ani cu COVID-19 a fost găsită moartă în casă de către îngrijitoarea ei, în Giulești. După 12 ore de sunat la DSP și Ambulanță, nu a fost ridicată de nimeni

 

2. Crema de depigmentare cu Hidrochinonă, aplicarea se face în acelaşi mod ca cel descris pentru acid azelaic. Fie utilizaţi cremele din farmacii, fie apelaţi la clinicile de specialitate unde puteţi găsi reţete magistrale, mai puternice, eliberate la indicaţia unui medic specialist.

3. Dermabraziuni zilnice de intensitate mică şi medie, fie prin utilizarea măştilor gomaj speciale, fie prin utilizarea periuţei rotative pt ten. În acest mod este îndepărtat stratul superficial al pielii, progresiv şi repetat, stimulând pielea să formeze altul mai proaspăt şi mai luminos.

4. Peelinguri de fructe, fie utilizaţi produsele din comerţ destinate acestul scop, fie pur şi simplu faceţi un mixt de zeamă de lămâie şi portocală, în proporţie de 1/3, şi aplicaţi pe tenul proaspăt curăţat şi degresat. Lăsaţi să acţioneze 15 minute şi apoi clătiţi cu apă. Aplicaţi apoi crema de zi. Prin aceste tehnici vr fi “arse” straturile superficiale ale pielii şi va fi stimulată formarea unuia nou şi curat.

Singurătate în spital, după izolare acasă: „De ce se poartă, mamă, așa cu mine?”
Recomandări

Singurătate în spital, după izolare acasă: „De ce se poartă, mamă, așa cu mine?”

 

Este nevoie de răbdare şi perseverenţă.

În paralel cu tehnicile de mai sus, este important să nu neglijaţi hidratarea intensă a tenului. Acest lucru se face prin mezoterapie aplicată fie în clinicile de specialitate, fie la domiciliul dvs. Există nişte instrumente de uz casnic care potenţează efectul lotiunilor de hidratare aplicate pe ten. Unul dintre ele este rola cu microace care creează microcanale prin care serul hidratant şi hrănitor pătrunde mai profund; şi al doilea este aparatul de mezoterapie de uz casnic.

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail [email protected]

Dr. Adina Alberts

Citeşte şi:

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă
HOROSCOP

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă