Bruschette cu brânză şi roşii
Ingrediente: 4 roşii potrivite, 4 felii de pâine ţărănească, 2 căţei de usturoi, 8 frunze de busuioc proaspete, două linguri de brânză dulce, două linguri de ulei de măsline, sare.
Preparare: se presară un praf de sare peste 4 frunze de busuioc. Acestea se pisează până când se obţine o pastă fină, în care se amestecă uleiul de măsline. Sosul astfel obţinut se toarnă peste roşiile tăiate cubuleţe. Feliile de pâine se rumenesc pe ambele părţi, apoi se freacă bine cu miezul căţeilor de usturoi. Se aşază roşiile pe feliile de pâine, se toarnă cu grijă, deasupra, sucul rămas de la ele, apoi se presară brânză dulce. La final se ornează fiecare bruschetta cu o frunzuliţă de busuioc proaspătă.
Salată grecească cu roşii şi cu feta
Ingrediente: 3-4 roşii, un castravete, un ardei capia roşu, o ceapă roşie, 200 g brânză feta, un pumn de măsline, o linguriţă de oregano, două linguri ulei de măsline, un praf de piper măcinat.
Preparare: se spală roşiile, castravetele şi ardeiul capia. Se curăţă roşiile de cotor, se taie capetele castravetelui şi se scoate cotorul ardeiului. Se curăţă ceapa roşie. Într-un bol mare, eventual pe câteva frunze de salată, se pun roşiile tăiate felii şi castravetele tăiat la fel. Ardeiul se face fâşii mici. Pe patul de legume se taie brânza în cubuleţe. Se împrăştie măslinele peste salată, se adaugă ceapa roşie făcută rondele şi uleiul de măsline. Se pudrează salata cu oregano şi piper. Se serveşte rece, cu o felie de pâine prăjită.
Supă de roşii cu crutoane
Ingrediente: 1 kg roşii, un morcov, o ceapă, 1/2 ardei gras, 1/2 ardei capia, 1/2 gogoşar, orez, pătrunjel, mărar, sare, pâine, usturoi pudră, ulei de măsline.
Preparare: roşiile se pun în apă şi se dă un clocot, după care se decojesc şi se mixează. Într- o tigaie se pune un pic de ulei, un sfert de cană de orez amestecat cu legumele tăiate mărunt şi se lasă pe foc 5-6 minute. Se amestecă într-o oală roşiile cu orezul şi legumele, se completează cu apă şi se pune la fiert. Se sărează după gust. Când orezul a fiert, se pun pătrunjelul şi mărarul, se dă un clocot şi se ia de pe foc. Separat, pâinea se taie cubuleţe, se condimentează cu usturoi pudră şi un pic de ulei, se aşază în tavă şi se bagă la cuptor. Se lasă 15 minute, până devin crocante. Se pun crutoane de pâine în castron şi se toarnă supa peste ele.
Iată cele mai mici preţuri
Magazin | Cantitate | Preţ |
Mega Image | 1 kg | 7,99 lei |
Real | 1 kg | 3,99 lei |
Auchan | 1 kg | 5,99 lei |
Cora | 1 kg | 6,99 lei |
Lidl | 1 kg | 7,49 lei |
Carrefour | 1 kg | 3,91 lei |
Billa | 1 kg | 6,29 lei |
Kaufland | 1 kg | 6,29 lei |
* Preţul cu roşu e cel mai mic găsit în cele 8 magazine