MENIU CAUTĂ

EXCLUSIV/ „Am porii dilatați, iar acum că este cald, e și mai rău. Cum pot să îmbunătățesc aspectul tenului meu?”. Esteticianul Adina Alberts răspunde

Distribuie

Medicul estetician Adina Alberts răspunde cititorilor Libertatea la întrebările legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Astăzi, despre porii dilatați și cum poate fi îmbunătățit aspectul tenului.

Porii sunt structuri naturale ale pielii, situate la orice nivel, prin care se elimină la exterior, în principal, produsele secretate de glandele sebacee şi sudoripare.

Aceştia sunt foarte puţini vizibili la pielea tânără şi mai largi, respectiv mai vizibili, pe măsură ce pielea îmbătrâneşte.
Orice obstacol în calea eliminării sebumului şi a sudoraţiei prin blocaje produse la nivelul acestor pori poate duce la apariţia acneei, comedoanelor, iritaţiilor de orice fel.

Prin urmare, trebuie găsit un raport optim între diametrul natural al porilor şi frecvenţa aplicării tratamentelor pentru diminuarea acestora, astfel încât nu blocăm inadecvat eliminarea spontană a secretiilor naturale ale glandelor din tegument.

Există câteva remedii naturiste care pot fi aplicate cu succes, acasă.

Substanţele astringente de genul sucului de lămâie, ceaiului verde sau negru, zaţului de cafea, bicarbonatului de sodiu, sucului de castraveți, aloe vera, etc, pot fi folosite zilnic, simple sau în diverse combinaţii, şi efectul nu va întârzia apară.

De asemenea, trebuie avem în vedere o curăţire temeinică a tenului, prin gomaj, înainte de a aplica măştile respective.

Gheaţa este astringentă şi poate fi aplicată cu succes, dar rezultatele sunt, evident, temporare.
Plantele medicinale cu efect vasoconstrictor: pochivnic, rotunjoară, iarba zânei sau vinarita, utilizate pentru spălări faciale pot avea efecte foarte bune.

De asemenea, în măştile pe care vi le preparaţi acasă din produse naturale, adăugaţi 3-4 picături de rhinofug, sau orice alt preparat medicinal destinat nasului înfundat. Aceste medicamente conţin substanţe vasoconstrictoare care pot aduce beneficii nete în aplicaţii locale la nivelul tenului pentru diminuarea porilor prea dilataţi.

În clinicile de specialitate găsiţi terapii destinate acestei patologii. Mezoterapia este una dintre acestea, cu rezultate foarte bune. Câte o şedinţa săptămânală de mezorefresh, timp de 4 săptămâni consecutiv, rezolvă problema pentru multe luni.

Laserterapia este cea de a doua terapie cu efecte foarte bune pentru diminuarea porilor. Aceeaşi frecvenţă de 4 şedinţe săptămânale consecutive scapă de această problemă.

Citește și:

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail [email protected]

Dr. Adina Alberts

Citește mai multe despre Adina Alberts pe Libertatea.

Comentarii