De Oana Dușmănescu,

Astrofizica pentru copii grăbiți (Neil Degrasse Tyson, Gregory Mone, Editura Pandora M)

E greu să-i mai atragi pe puști să citească, iar cărțile despre știință sunt, uneori, greu de digerat.

Celebrul cercetător Neil Degrasse Tyson însă știe mai bine ca oricine altcineva să prezinte într-o formă atrăgătoare principiile de bază ale fizicii combinate cu fascinația spațiului. Poveștile care decurg de-aici însă sunt scrise cu talentul plin de fascinație exercitat de cineva care știe să vorbească pe limba celor mai mici dintre savanți.

Tocmai de aceea ilustrațiile realizate de Gregory Mone vin în sprijinul cuvântului scris, pentru a desăvârși explicațiile despre o parte a universului greu de atins și, deci, de înțeles.

Întâlnirile cu Superman, mecanismul de ”funcționare” a Soarelui, tabelul elementelor descris ca o rețetă de lucruri favorite, povestea dispariției dinozaurilor, legăturile dintre mitologie și știință și multe, multe alte subiecte pentru copiii curioși, care vor să se pună la curent cu mai noul domeniu al astrofizicii.

Volumul se parcurge mai ușor și mai plăcut decât orice manual de fizică de clasele 5-8. E și învățare, e și distracție, așa cum ar trebui să fie totul la vârsta preadolescenței studioase.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Ziua în care am început să mă iubesc cu adevărat (Serge Marouis, Editura Trei)

Cartea aceasta emoționantă și pe alocuri dură spune povestea relației dintre o mamă și fiul ei. Relație complicată și fascinantă, așa cum sunt toate legăturile dintre părinți și copii.

Maryse este un neuropiediatru de elită, deopotrivă frumoasă și inteligentă, îndrăgostită de propriile performanțe vecine cu ale unei zeițe în medicină și greu de zdruncinat în convingerile sale.

Este și mama lui Charlot, un copil teribil de prezent, exasperant în adevărurile pe care le emite, care o pune în fața unor întrebări teribil de grele și de minunate: care este sensul existenței atunci când te confrunți cu greutăți? Unde fuge iubirea când apar sentimente mai neguroase – prostia, spaima, hărțuirea?

Rolul lui Charlot în viața Marysei e să-i arate că, dacă va renunța la ideea că ea este echivalentul unui mic Dumnezeu pe pământ, dragostea va răsări înmiită și o va face să se liniștească și să se lumineze pe interior.

Doar un copil ne poate învăța, uneori, când ajungem la capătul personalității noastre, că simplitatea și calea directă spre inima noastră sunt întotdeauna cele mai gustoase ingrediente.

Citeşte şi:

Izolare, prima antologie de proză inspirată de carantină. 20 de scriitori români publică povestiri de pandemie

Opt cărți care te ajută să evadezi din realitate. Lectură ca să uiți de izolare

Salonul de carte Bookfest 2020 se anulează. Trebuia să aibă loc la sfârșitul lunii mai

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.