Mergi direct la conținut »
PORȚIA DE CARTE / Vampiri inadaptați și vindecări răvășitoare

Libertatea vă propune în această săptămână două volume inspirate. Dacă primul este recomandat copiilor, cel de-al doilea poate fi citit de oricine, de la adolescent la adult

De Oana Dușmănescu,

Vlad, cel mai nepriceput vampir din lume (Anna Wilson, Editura Corint)

Dincolo de tema atractivă, misterioasă și, în același timp, haioasă, cartea scrisă de Anna Wilson aterizează ca un ajutor bine-venit pentru cei cărora le vine mai greu să se adapteze. Copilăria nu e pentru toți o plimbare la soare, iar Vlad, un puști vampir, care locuiește în Anglia, la Conacul Suferinței, știe cel mai bine acest lucru. Deși lui Vlad îi place soarele, spre deosebire de restul familiei sale întunecate. El nu e deloc îndrăzneț și crud, ca semenii săi. Știe că nu e un copil ca toți ceilalți, dar nici cu vampirii nu pare a fi în armonie. Spre exemplu, se descurcă greu la materii necesare unui vampir, cum ar fi râsul malefic sau preschimbarea în liliac.

Lui Vlad, care are drept animal de companie un liliac, nu-i place singurătatea înspăimântătoare de la conac. Își dorește prieteni, iar singurul loc unde poate găsi copii cu care să se întovărășească este școala. Dar va putea Vlad să se integreze printre puii de om? Este povestea oricărui copil un pic ciudat și interiorizat, spusă pe un ton optimist și ghiduș. Îi îndeamnă pe timizi să facă pasul în față și să capete mai multă încredere în ei înșiși, cu mijlocirea unor aventuri delicioase.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

O fată din bucăți (Kathleen Glasgow, Editura Storia Books)

Povestea lui Charlotte, o fată de 17 ani – Charlie, dacă vă apropiați mai mult de ea – pare smulsă dintr-un coșmar de viață. Dar felul în care e scrisă, chinuitor de frumos și de emoționant, nu te mai lasă s-o pui deoparte.

Cartea lui Kathleen Glasgow vorbește direct despre abuzul asupra propriei persoane, de la răni ușoare la sinucidere. Vorbește, de asemenea, despre tragediile personale care te pot împinge pe drumul insuportabil și devastator al răului împotriva ție însuți. E un exercițiu sugerat de empatie pentru oamenii – în special adolescenții – care se confruntă cu situații aproape imposibil de îndurat la niște vârste de obicei fără griji, extrem de fragile.

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!
Recomandări

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!

Făcându-și rău, Charlie uită de moartea tatălui, de dispariția fără urmă a prietenei sale, de mama sa, care nu mai este prezentă în existența ei. De asemenea, eroina ne arată cum autodistrugerea poate căpăta și alte forme – prostituție, droguri. Transferul suferinței înrădăcinate în durerea de moment, ascuțită și actuală, este soluția instantanee care o ajută pe tânără să-și gestioneze pierderile ireversibile. Pe termen lung, însă, va desluși Charlie calea spre o vindecare totală și autentică?

Close
Închide
  Close