MENIU CAUTĂ

Descoperă Macedonia: Povești nespuse, frumuseți nedescoperite!

Distribuie

De ce ar trebui ca Macedonia să fie următoarea dvs. destinație?

Macedonia este o țară mică, dar frumoasă, în inima Peninsulei Balcanice din sud-estul Europei. Aceasta acoperă 25.713 mii de km², acoperind 38 de munți cu 20 de vârfuri de peste 2000 de metri, bogate în rezervații naturale, 3 parcuri naționale și 43 de lacuri de un albastru nesfârșit. Călătorind în întreaga țară, natura vă va surprinde peste tot unde priviți, oferind o gamă neașteptată de culori și peisaje uimitoare, oferindu-vă impresia că ați acoperit mii de kilometri – în doar o oră puteți experimenta atât alpinismul, cât și înotul.

Care este sentimentul de a fi martor la priveliștea celui mai vechi lac din Europa?

Simțiți frumusețea lacului Ohrid de 4 milioane de ani vechime, vechiul lac Ohrid protejat de UNESCO ca patrimoniu natural, cu 200 de specii endemice, inclusiv faimosul păstrăv de Ohrid. Cu vedere spre lac, Ohrid „Orașul luminii”, găzduiește 365 de biserici din sec. al IX-lea până în prezent, ceea ce îl face „Ierusalimul Balcanilor”.

Care este gustul vinului lui Alexandru cel Mare?

Macedonia este o țară a gurmanzilor cu o gastronomie exclusivistă. Experimentați o gamă incredibilă de arome care vă vor crește apetitul de la prima mușcătură! O țară cu vin autentic din vremea lui Alexandru cel Mare și o tradiție de sute de ani vechime a mâncărurilor din pește, cum ar fi celebrul păstrăv de Ohrid. De-a lungul timpului au fost preparate diferite mâncăruri și rețete și servite în momente diferite. Dar un lucru nu poate fi schimbat de mii de ani – cel mai bun vin din Balcani este vinul din Macedonia. Să aveți poftă!

Fiți martor la răscrucea civilizațiilor – Macedonia!

Macedonia vă va spune o poveste care vă va duce înapoi în timp, de la perioada antică până în prezent. Este o răscruce de drumuri de diferite culturi și civilizații, cu 4000 de situri arheologice atractive. Situl arheologic „Plaoshnik” este inima vechiului oraș Ohrid și unul dintre cele mai sacre locuri din Macedonia. Locul unde a fost construită prima Universitate Slavonă din Europa, încă din sec. al X-lea.

Capitala Macedoniei, orașul Skopje, cu peste 2000 de ani de patrimoniu istoric, a devenit o metropolă modernă cu o viață urbană! Un oraș care este un contrast între vechi și nou și în doar câțiva pași vă va duce înapoi în timp. Faceți o plimbare prin Vechiul Bazar din Skopie! Orașul este cunoscut pe plan internațional pentru a fi locul de naștere al Sfintei Maica Tereza. În 2009, în Skopje a fost construită o casă memorială dedicată vieții și activității acestei minunate femei. Locul unde s-a născut a devenit una dintre cele mai populare atracții din Skopje și face parte integrantă din harta turistică a Republicii Macedonia. La intrarea casei comemoriale este scris un mesaj călduros de bun venit, în amintirea acestei femei excepționale: „Întotdeauna binevoiește cu un zâmbet, pentru că zâmbetul este începutul iubirii”.

Observatorul Megalitic „Kokino” datând din 1800 î.Hr., și „Stobi” fiind cel mai mare sit arheologic, vă vor spune povestea despre modul în care oamenii trăiau în vremurile romane și locurile pe care vi le recomandăm călduros pentru a le vizita.

Fiți martor al tradiției vechi de secole!

Simțiți ritmul tradiției și gusturilor unice ale Macedoniei. Gustați ritmul tradiției. Peste 1600 de sate pitorești adăpostesc o treime din populația țării. Bucurați-vă de intimitatea oferită de satul Trpejca, situat pe malul Lacului Ohrid, unde lumina se reflectă din roci și pătrunde adânc în apele lacului lucios.

Ați auzit vreodată un sunet vechi de peste 6000 de ani?

Macedonia este o țară în care ecourile trecutului sunt combinate zilnic cu sunetele prezentului. Lăsați-vă inima să bată în ritmul tapanelor tradiționale și în ritmul sunetului străpuns al zurlei tradiționale din celebra „Nunta de la Galicnik”. Lăsați-vă sufletul să se unească cu sufletul cântecelor și dansurile populare tradiționale.

Chemați Spiritul aventurii!

Macedonia oferă condiții ideale pentru diverse activități sportive și de recreere, cum ar fi drumeții, ciclism montan, alpinism, parapantă, caiac, vânătoare, pescuit și schi. Țara este o alegere ideală pentru fanii sporturilor extreme, pentru cei care doresc adrenalina. Excursiile în întreaga țară cu bicicleta vă va oferi un sentiment de aventură adevărată.

Tot de ce ai nevoie este doar setea de provocare!

Cerul macedonean este un adevărat paradis pentru zborul cu parapanta. Zborul cu parapanta ca un sport recreațional, competitiv și aventuros este răspândită pe întreg teritoriul țării. Când vizitați cluburile de paragliding din orașele Skopje, Prilep, Krusevo și Mavrovo, veți primi echipament complet și ghid profesional pentru acest sport. Munții macedoneni sunt potriviți pentru decolare, iar văile și zonele joase oferă o aterizare sigură și confortabilă. Aceste regiuni au peisaje frumoase care merită văzute.

Toată lumea în caiac!

Caiacul ca sport este foarte popular în Macedonia, în special în canionele din Lacul Ohrid, Lacul Prespa și regiunea Matka lângă Skopie, locuri excelente pentru kanu regatta/canoe. În Macedonia, există cluburi de canoe pentru apele pașnice și sălbatice, care respectă standardele acceptate la nivel internațional.

O experiență unică pentru iubitorii de scufundări de peșteră!

Peșterile din Macedonia sunt printre numeroasele comori naturale care au un mare potențial pentru turism. Există 346 de peșteri în Macedonia.

Unele peșteri au râuri subterane, lacuri și ornamente de peșteră, stalactite și stalagmite. Cea mai adâncă peșteră subterană este peștera Vrelo, situată în canionul Matka. Vrelo, este de fapt, un sistem din două peșteri, unul deasupra celuilalt, plasat sub apele lacului. Deosebit de admirabile sunt stalactitele „piloni gemeni”, care sunt de aproximativ 6 metri lungime și cu o culoare de un alb cristalin. De admiraț este și stalacitul înalt de 3 metri, numit „con”. Adâncimea reală a peșterii scufundate nu se cunoaște încă. Potrivit unor sondaje recente, adâncimea are putea fi de peste 230 de metri, astfel încât unii cred că Vrelo poate fi cea mai adâncă peșteră subacvatică din Europa. Urmăriți tendința, acceptați provocarea sportivă și veniți în Macedonia, o țară potrivită pentru sport de orice fel.

Pentru mai multe informații, consultați pagina următore www.macedonia-timeless.com

Comentarii