Rețetă desert Albă ca Zăpada

Prăjitura Albă ca Zăpada mai este cunoscută și sub denumirea de Lămâiță. Este desertul preferat de întreaga familie datorită gustului aromat și foilor proaspete. Este un preparat nelipsit de pe masa de sărbători, așa că te învățăm cum să faci prăjitura Albă ca Zăpada pentru Crăciun.

Ingrediente pentru Albă ca Zăpada – prăjitura de Crăciun

Ingrediente pentru 4 foi:

  • 150 ml ulei
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 plic amoniu stins in 10 ml otet
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 gr unt
  • 100 gr amidon alimentar
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • zeama si coaja de la lamaie

Cum decorezi prăjitura Albă ca Zăpada:

  • zahar farin vanilat

Cum se face prăjitura Albă ca Zăpada

Cum se face crema pentru Albă ca Zăpada

  • Se pune laptele (250 ml) într-o cratiță la fiert.
  • Seaparat, într-un bol, se amestecă zahărul, amidonul, ouăle și 50 ml lapte rece.
  • Când laptele a început să fiarbă se adaugă compoziția de mai sus și se amestecă bine până se îngroașă și fierbe în clocot.
  • Se ia cratița de pe foc, se pune compoziția într-un bol.
  • Când este rece se spumează împreuna cu unt, zeama și coaja de la o lămâie.

Cum se fac foile pentru Albă ca Zăpada

  • Într-un bol adăugăm ingredientele: uleiul, zahăr, ouă, amoniu stins in otet, praf de sare si amestecam pana se dizolva zaharul.
  • Se adaugă treptat făina până obținem o compoziție aproape vârtoasă, potrivită pentru a fi intinsă.
Dispariții misterioase din colecțiile familiei regale la Muzeul Național Peleș. Poliția a deschis dosar penal pentru furt
Recomandări
Dispariții misterioase din colecțiile familiei regale la Muzeul Național Peleș. Poliția a deschis dosar penal pentru furt

Aceste foi se coc pe dosul tăvii. Luăm tava, o ungem cu ulei și, după ce am presărat un praf de faină, se întinde foaia. Se îndepărtează marginile și se introduce în cuptorul încălzit. Se lasă la copt cca 10 min. După ce coacem toate foile se lasă la răcit, după preferință cu foaie de copt intre ele.

Asamblarea prăjiturii Albă ca Zăpada:

Foile coapte se umplu cu crema de mai sus, 4 foi, 3 straturi de cremă. Se așează o tavă cu o greutate, pentru uniformizare, și se lasă cca 10 min, apoi se introduce la rece până a doua zi. Se pudrează cu zahăr farin și se porționeazaă după preferință.

Sfaturi utile pentru prăjitura Albă ca Zăpada

  • Nu consuma prăjitura Alba ca Zapada decât după 24 de ore, deoarece imediat după asamblare prăjitura va extrem de casanta si lipsită de gust.
  • Amoniacul extrage umezeală din cremă, iar prăjitura va deveni foarte gustoasă în timpul de așteptare.
  • Ține prajitura la frigider până în momentul servirii. Acest lucru va ajuta la întărirea cremei și menținerea formei prăjiturii

Prăjitura Albă ca Zăpada este gata! Vă dorim poftă bună!

Află cum poți face o delicioasă amandina dar si cateva idei de meniu pentru masa de Craciun!

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (8)

Timea97   •   24.12.2023, 06:33

Merita incercata reteta. Prajitura classica

valeria2929   •   24.11.2023, 10:02

Un articol foarte util...

Dori.l   •   20.11.2023, 14:40

O prajitura foarte buna. Merita incercata reteta.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Wow, ce mare s-a făcut fetița Elenei Udrea!! Eva Maria a fost fotografiată alături de tatăl ei, la un mall din București / FOTO
Unica.ro
Wow, ce mare s-a făcut fetița Elenei Udrea!! Eva Maria a fost fotografiată alături de tatăl ei, la un mall din București / FOTO
„Păpușa de la Glina” trăia la limita subzistenței, lângă groapa de gunoi, însă acum e o tânără frumoasă, cu o siluetă demnă de invidiat și o carieră de succes. Adina Asăvoaiei atrage toate privirile. Cele mai recente imagini
Viva.ro
„Păpușa de la Glina” trăia la limita subzistenței, lângă groapa de gunoi, însă acum e o tânără frumoasă, cu o siluetă demnă de invidiat și o carieră de succes. Adina Asăvoaiei atrage toate privirile. Cele mai recente imagini
Doliu imens în muzica și televiziunea românească. Artistul nostru a murit, iar familia a făcut un anunt sfâșietor: “Drum lin, tată drag...”. 4 copii au rămas în urmă și 1600 de emisiuni
Libertateapentrufemei.ro
Doliu imens în muzica și televiziunea românească. Artistul nostru a murit, iar familia a făcut un anunt sfâșietor: “Drum lin, tată drag...”. 4 copii au rămas în urmă și 1600 de emisiuni
Singurele persoane care sunt scutite de la plata impozitelor în 2025. Lista completă a românilor care nu plătesc taxe pentru teren și clădire
FANATIK.RO
Singurele persoane care sunt scutite de la plata impozitelor în 2025. Lista completă a românilor care nu plătesc taxe pentru teren și clădire
Este OFICIAL! Vedeta a depus actele de divorț după aproape trei ani de căsnicie. Actrița și soțul ei s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii fabuloase în Republica Dominicană
Elle.ro
Este OFICIAL! Vedeta a depus actele de divorț după aproape trei ani de căsnicie. Actrița și soțul ei s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii fabuloase în Republica Dominicană
Deși se afișează cu mașini și genți de lux, casa Biancăi Drăgușanu nu e deloc cum ți-ai imagina! Imaginile din apartamentul ei au ajuns virale pe internet / FOTO
Unica.ro
Deși se afișează cu mașini și genți de lux, casa Biancăi Drăgușanu nu e deloc cum ți-ai imagina! Imaginile din apartamentul ei au ajuns virale pe internet / FOTO
"L-au prins vecinii și a scăpat din nou". Marian Iordache a fost adus cu forța la locul accidentului și a fugit iar. În 2021 era lăudat de Ministerul de Interne
Observatornews.ro
"L-au prins vecinii și a scăpat din nou". Marian Iordache a fost adus cu forța la locul accidentului și a fugit iar. În 2021 era lăudat de Ministerul de Interne
Horoscop 20 ianuarie 2025. Peștii sunt într-o perioadă de schimbări profunde și nu pot evalua corect impactul pe care îl au asupra celor din jur
HOROSCOP
Horoscop 20 ianuarie 2025. Peștii sunt într-o perioadă de schimbări profunde și nu pot evalua corect impactul pe care îl au asupra celor din jur

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI