MENIU CAUTĂ
08 Dec. 2017 12:00

Previziuni astrologice pentru perioada 9 – 15 decembrie 2017. Marte va intra în zodia Scorpionului

Distribuie
Berbec
Între 9 și 11 decembrie dimineața atenția nativilor va trebui să se concentreze pe muncă iar starea lor de spirit va trebui să se adapteze exigențelor momentului care nu le vor permite nici relaxare, nici detașare; enervări, plictiseală, oboseală. Pe 9 decembrie, Marte va intra în zodia Scorpionului. Prezența Guvernatorului nocturn al Berbecilor în casa a VIII-a, a beneficiilor materiale, reprezintă o premisă importantă până la sfârșitul lunii ianuarie 2018 pentru toți cei care doresc să găsească o soluție la chestiunile bănești sau patrimoniale care nu s-au rezolvat în 2017. Totuși, nu toate ideile care le vor trece prin minte, în această privință, vor fi și cele indicate să fie puse în practică. Între 11 decembrie, după ora 07:01′, și 13 decembrie după-amiaza, posibile tulburări ale relațiilor parteneriale care pot fi puse la încercare de micile evenimente cotidiene sau de situațiile pline de disconfort generate de rivalități și ostilități care-i vizează, mai ales, pe cei care au o funcție sau exercită responsabilități ce intră în dezacord cu viziunea și interesele rivalilor. Între 13 decembrie, după ora 15:59′, și 15 decembrie, unele persoane pot fi afectate material, social și/sau moral de decesul unui cunoscut. Berbecii pot trece pe lângă situații cu grad sporit de risc pentru corpul lor fizic. Întreaga săptămână trigonul care se va realiza, la grad perfect, între Uranus și Soare, în jurul datei de 15 decembrie, poate provoca surprize legate de relația lor cu străinătatea (relații cu oameni și instituții, corespondență, întocmirea unor documente oficiale, ipostaze publice, călătorii), modificări la nivelul percepțiilor despre lume și viață, remodelare a conștiinței și viziune asupra viitorului socio-profesional personal. Mercur, intrat în mișcare aparent retrogradă, le va permite să-și reașeze opiniile o bază solidă iar Saturn îi va ajuta să-și consolideze opiniile și să-și traseze direcții de viață pe termen lung.
Taur
Între 9 și 11 decembrie dimineața, Taurii vor avea tendința să-și analizeze sentimentele „la rece”, să fie obiectivi, lucizi și, deseori, pragmatici în concluziile pe care le vor extrage din observarea atentă a celor dragi. Grijă sporită dar manifestată oarecum obositor și insistent de către părinți în relația lor cu copiii. Perioadă bună pentru a finisa planuri și proiecte profesionale cu o componentă creativă și imaginativă, care au nevoie de un „ochi critic”. Nu va fi vorba de un răstimp al expansiunii sufletești ci al atenției și metodei. Între 11 decembrie, după ora 07:01′, și 13 decembrie după-amiaza, dorință de reechilibrare organică prin prudență alimentară, terapii și tratamente corporale blânde, de întreținere sau recuperare. Între 13 decembrie, după ora 15:59′, și 15 decembrie, stări de spirit iritate; nativii vor fi supărați din varii motive parteneriale, de aceea, nu trebuie să fie provocați mai ales că, din 9 decembrie, comportamentul și reacțiile lor vor fi marcate de Marte care va intra în zodia Scorpionului și va începe să își exercite influența în cadrul casei a VII-a, căreia îi va imprima o dinamică conflictuală și drastică. Relațiile de parteneriat dificile sau care sunt complicate de dușmănii și rivalități, mai mult sau mai puțin explicite, vor da acum „în clocot”, punându-i pe nativi în situația să dea replici dure celor care îi atacă. Se anunță o perioadă a conflictelor născute din motive subiective, greu de controlat; etapă a contestărilor ce planează asupra contractelor amenințate cu rezilierea. Nu sunt indicate gesturile de forță care escaladează conflictele deja născute în căsnicie și care, în afara supărării și stresului, nu vor facilita vreun succes sau vreo rezolvare a tensiunilor. Evoluție specială a proceselor. Posibile moșteniri; gesturi menite să reglementeze juridic sau financiar regimul donațiilor, al sponsorizărilor și finanțarea activităților desfășurate de nativi ceea ce poate presupune și revizuirea, pe ultima sută de metri, a unor clauze.
Gemeni
Între 9 și 11 decembrie dimineața, activități casnice sau organizarea unor evenimente de familie. Între 11 decembrie, după ora 07:01′, și 13 decembrie după-amiaza, Gemenii vor da dovadă de spontaneitate, de capacitatea de a inventa sau inova, de a improviza și a găsi soluții de ultim moment în cadrul unor activități artistice sau interpretative, de creație sau de proiectare. Liberă mișcare a sentimentelor dar și nevoia, resimțită mai acut ca în alte dăți, de a da frâu liber convingerilor, tendințelor, dorințelor și înclinațiilor pentru activități care fac plăcere, le aduc satisfacție sau îi plasează pe nativi într-un alt registru de motivații și împliniri. Între 13 decembrie, după ora 15:59′, și 15 decembrie, destul de multe prilejuri de enervare sau de îngrijorare la locul de muncă; posibile situații dificile, penibile sau nemulțumitoare, stârnite poate și de recenta intrare, în acest sector, a planetei Marte care va tranzita Scorpionul până la sfârșitul lunii ianuarie 2018. Combinația Marte/Jupiter va da casei a VI-a a acestei zodii o greutate specifică, născută din posibilele pericole sau conflicte. Același tranzit le va mai influența Gemenilor starea de sănătate, aducând un risc sporit pentru răceli, viroze, infecții, tulburări endocrine. Marele marcaj al acestei săptămâni provine de la tranzitele prin Săgetător ale planetelor care alcătuiesc patru opoziții la Soarele natal al Gemenilor. Astfel, casa a VII-a este pusă din plin la încercare: dialoguri, efervescență relațională, discuții pe teme principiu, normă, legislație, metodă. Pot fi invocate acte, contracte, înțelegeri, minute, memorandumuri. În jurul datei de 15 decembrie unele idei și puncte de vedere pot fi supuse unor modificări, revizuiri sau concesii ori nativii înșiși pot face obiectul unor schimbări de atitudine ale partenerilor lor de dialog sau de proiect. Posibile decizii pe fondul unor procese ce ar putea fi, eventual, revizuite.
 
Rac
Între 9 și 11 decembrie dimineața, situații frecvente în care Racii vor avea ocazia să afle ceva, să învețe ceva, să ia aminte la detaliile semnificative subliniate de împrejurările care repun în discuție subiecte, teme și motive de meditație mai vechi. Posibilitatea de a face scurte deplasări cu scop precis; mici corvezi administrative. Între 11 decembrie, după ora 07:01′, și 13 decembrie după-amiaza, dorința Racilor de a restabili echilibrul în relațiile cu familia din care provin le va fi zădărnicită de numeroasele contradicții și ipostaze insolite ce decurg din activitatea publică, din răspunderile sociale ori sunt rezultatul intervenției destabilizatoare a partenerului de viață ori a conflictelor individuale. Toate aceste provocări nu vor permite ca viața de familie să se desfășoare normal. Pe de altă parte, atenția și interesul nativilor vor fi centrate, mai ales în prejma zilei de 15 decembrie, pe activitățile socio-profesionale astfel încât ei înșiși vor abandona aceste premize bazate de dorința de a face pace cu rudele lor. Între 13 decembrie, după ora 15:59′, și 15 decembrie, relațiile afective vor fi afectate de un noian de trăiri care stârnesc patimi, resentimente, lacrimi, furie, revoltă și chef de ceartă. Racii vor riposta imediat la orice observație, fie justificată, fie exagerată, ca la un atac la adresa bunelor sale intenții și sentimente. Asta mai ales ca urmare a efectului produs de Marte, recent intrat în zodia Scorpionului, care va tulbura apele vieții lor interioare, până la sfârșitul lunii ianuarie 2018. Alături de Jupiter, el le va întinde nativilor cursa perfidă a exagerărilor și răstălmăcirilor subiective și a ideilor fixe ori preconcepute. Celor care desfășoară activități de creație și interpretare, această pereche le va oferi posibilitatea de a-și rafina mijloacele de expresie, accentuând subtilitatea și permițând măiestriei lor artistice să se desfășoare la cote de înaltă vibrație și valoare estetică.
 
Leu
Între 9 și 11 decembrie dimineața, probleme bănești curente dar necesare; probabil că o dorință, un chef, un „moft”, o plăcere va fi amânată sau contramandată din cauza lipsei de bani; firește, asta doar în cazul unora! Între 11 decembrie, după ora 07:01′, și 13 decembrie după-amiaza, dialoguri pline de calm și de înțelepciune, născute din dorința nativilor de a menține relațiile cu frații, vecinii și cunoscuții ocazionali într-un registru confortabil de respect, demnitate și diplomație. Posibile tentative de împăcare. Între 13 decembrie, după ora 15:59′, și 15 decembrie, segmentul casei a IV-a începe să se înnoreze din cauza intervenției drastice a planetei Marte în Scorpion care va altera relațiile de familie. Micile nemulțumiri se pot transforma în conflicte deschise iar interesele rudelor se vor opune categoric intereselor nativilor. Se mai conturează eventuale stricăciuni în gospodărie și nevoia unor reparații. Atenție la sistemele de pază și siguranță a locuinței. Casa a V-a a relațiilor sentimentale, a relațiilor dintre părinți și copii îi va obliga pe Lei să-și revizuiască felul de a înțelege libertatea lor sau a celorlalți. Nativii vor avea tendința să se impună în fața acestora cu autoritate, alternând, oarecum derutant, gesturile de amabilitate, tandrețe și dragoste cu exigența, pretențiile, condițiile sau interdicțiile impuse. Tranzitele celor patru planete prin Săgetător îi avantajează pe Leii care desfășoară activități de creație și interpretare ori pe cei care practică sportul de performanță. Pentru unele persoane se pot ivi, pe neașteptate, oportunități de participare la întruniri, spectacole, concursuri și manifestări colective care le vor permite o mai bună afirmare a personalității lor după cum, nu sunt excluse, nici ofertele de muncă, activitate, colaborare sau strămutare într-o altă țară (alt oraș) pe fondul unor succese care îi fac doriți într-un colectiv.
 
Fecioară
Între 9 și 11 decembrie dimineața, accent special pus pe problemele personale ale nativilor care se vor concentra pe universul lor de viață. Marea provocare va consta în felul în care aceștia vor reuși să depășească momentele firești de stres, enervare și conflict, gestionându-le cu obiectivitate dar și cu rost. Cele mai complicate probleme vor veni, uneori, în cascadă, dinspre părinți și rude, animați sau ambalați de premise comune, mai ales de natură materială, care îi fac, de un timp încoace, să nu se înțeleagă. Între 11 decembrie, după ora 07:01′, și 13 decembrie după-amiaza, pentru că unele informații îi vor alarma, cei născuți în Fecioară se vor gândi să-și modifice modul de viață, și să-și revizuiască prezumptivele cheltuieli de care au nevoie proiectele personale. Între 13 decembrie, după ora 15:59′, și 15 decembrie, casa schimburilor de informații și a dialogurilor libere va deveni un loc șubred, neplăcut pentru acești nativi care vor răstălmăci orice cuvânt, care vor vedea în orice gest un afront adus lor și care vor reacționa disproporționat, fără umor, cu crispare, făcând figură de antipatici și supărăcioși. Poate că cei cu o experiență de viață mai mare, cei care au învățat să se abțină vor depăși aceste momente dar provocarea va continua să funcționeze până la sfârșitul lunii ianuarie 2018, pe fondul tranzitului, de curând început, al planetei Marte prin Scorpion (casa a III-a). Indiciu prost pentru deplasări în timpul cărora nativii pot suferi pagube (pierderi de bani și obiecte, furturi) ori încurcături cu consecințe bănești (păcăleli, greșeli în documente, chitanțe, facturi, etc.). Dacă, pentru răstimpul studiat, riscul de a rata examene de admitere sau sesiuni de atestare a pregătirii profesionale este real, din punct de vedere astral, dar puțin probabil să se manifeste pe fondul zilelor de sfârșit de an și al apropiatelor sărbători, același context, după Anul Nou, va putea genera disfuncții, încurcături și complicații.

Citește mai multe despre Urania, Astrologie și Previziuni pe Libertatea.

Comentarii