Mergi direct la conținut »
(Publicitate) Celebrează Paștele pe Insula Corfu – paradisul Mării Ionice

Cele mai frumoase tradiții pascale din toată Grecia le vei descoperi în Corfu, o grădină exotică cu plantații imense de portocali, lămâi și arbori de kumquat, cu plaje argintate și sate pescărești încântătoare, unde vei sparge vase din ceramică în cetatea Kerkyra, vei mânca iepure la proțap și vei participa la cele mai lungi procesiuni religioase. Astfel de obiceiuri încântătoare le poți surprinde într-un circuit de Paște, de la Europa Travel.

Regăsește-te spiritual la Meteora

Circuitul de 5 zile în Corfu, de la Europa Travel, începe cu un scurt popas în Kalambaka – orașul aflat la poalele Meteorelor, de unde stâncile calcaroase se ridică semețe deasupra Văii Tessaliei, fiind considerate capodopere geologice unice în lume.

De aici, urcă la Meteora, al doilea cel mai important centru monahal din Grecia unde pare că cerul se îmbrățișează cu pământul. Din impresionanta pădure de stânci răsar mănăstiri și chilii ce par ”suspendate în aer” (de unde și numele de Meteora), fiind considerate de către UNESCO minuni ale omenirii, și pe care le poți bifa și tu în acest circuit de la Europa Travel.

Din Igoumenitsa te vei îmbarca spre descoperirea insulei Corfu, paradisul luxuriant al Împărătesei Sissi, unde vei petrece Paștele în sânul tradițiilor grecești, exact așa cum se obișnuia în vremurile venețiene.

Explorează la pas cetatea veche Kerkyra!

Descoperă la pas capitala Kerkyra, cu centrul său istoric parte din UNESCO împărțit în străzi înguste cât întinzi brațele, pietruite cu rocă de mare și păzite de cele două fortărețe venețiene: Palaio Frourio și Neo Frourio, de pe terasele cărora vei surprinde cele mai bune panorame asupra vilelor neoclasice cu acoperișuri în nuanțe mieroase.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

În fiecare an, în Vinerea Mare în Corfu Town are loc cea mai mare procesiune religioasă din Grecia, Sfântul Epitaf este scos din Catedrala Sf. Spiridon, protectorul insulei, și este purtat pe străzile principale într-o parada compusă din clerul bisericesc, soldați și marinari îmbrăcați în costume roșii și albastre, în timp ce localnicii aruncă de la balcoane vase mari de ceramică reprezentând Lumina Învierii.

Plimbă-te pe Esplanada, cea mai elegantă zonă de promenadă din Kerkyra, unde se întind cafenele cochete, baruri moderne și magazine de suveniruri, ce merge paralel cu singurul teren de cricket aflat în Grecia (lăsat moștenire de britanici). Langă Piața Spianada se află și Palatul Regal, o bijuterie neoclasică clădită de britanici din piatră gălbuie adusă din Malta, ce găzduiește astăzi Muzeul de Artă Asiatică și Galeria de Artă Municipală.

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic
Recomandări

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic

 

Paradisuri de la malul Mării Ionice

În continuarea circuitului de la Europa Travel vei descoperi cele mai frumoase plaje corfiote din stațiuni de renume ca Paleokastritsa, paradisul de smarald al insulei, Agios Georgios, cu nisipurile sale fine ca mătasea sau Sidari, unde se află locul preferat al îndrăgostiților, Canal D` Amour, etc.

Circuitul în Corfu se încheie cu un scurt popas în Salonic, al doilea cel mai important oraș grecesc, unde vei vizita Turnul Alb,  Agora Grecească și Forumul Roman, dar și Catedrala cu Cripta Sf. Dumitru, cea mai importantă biserică din Salonic.

Sursa foto: pixabay.com

Circuit Paste Insula Corfu – tarif: 249 euro/persoana,  5 zile (1 noapte Kalambaka + 3 nopti Corfu) cazare cu mic dejun la hoteluri 2*-3*, transport autocar, vizite la Manastirea Rila si Salonic, excursii in Corfu Town si Meteora, insotitor de grup. BONUS: cina festiva de Paste! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Close
Închide
  Close