Uniformele medicale

Pe lângă faptul că trebuie să aibă o anumită imagine profesională, asistentele sunt obligate să poarte halate medicale. Acestea trebuie să fie confecționate din materiale antibacteriene, pentru a preveni contactarea și răspândirea microbilor. Desigur, uniforma medicală trebuie să fie adaptată la dimensiunile persoanei care o poartă, la anotimp și la instituția în care lucrează. Uniforma personalului trebuie să fie păstrată și curățată în interiorul clinicii sau spitalului, nu luată acasă. În acest fel, uniforma poate fi spălată și sterilizată corespunzător, fiind redus astfel riscul de a transporta diferiți germeni.

Încălțămintea adecvată

Munca asistentelor medicale implică foarte mult statul în picioare, de aceea trebuie să poarte încălțăminte comodă. În plus, este obligatorie purtarea unor papuci de lucru, peste care pot fi puși botoși de unică folosință. Este o măsură suplimentară de igienă, prin care poate fi prevenită răspândirea microbilor.

Mănușile de unică folosință

Asistentele medicale sunt responsabile pentru propria sănătate, dar și pentru cea a pacienților îngrijiți. De aceea, din echipamentul lor de lucru nu trebuie să lipsească mănușile, pentru a evita contactul direct cu sânge, fluide corporale, secreții sau obiecte contaminate.

Păstrarea unghiilor scurte

Conduita profesională a asistentelor medicale presupune și anumite reguli de igienă personală. Unghiile trebuie păstrate scurte și curate, pentru că sub unghiile foarte lungi se pot acumula mai ușor bacterii. Mai mult, unghiile mari pot rupe mănușile de unică folosință, pot incomoda sau limita realizarea anumitor proceduri.

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile
Recomandări

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile

 

Prinderea părului

În ținuta obligatorie a asistentelor medicale se acorde o importanță deosebită și părului. Acesta trebuie să fie întotdeauna prins în coadă ori coc. Boneta este o altă măsură de precauție pe care personalului medical o poate lua, ca să evite răspândirea germenilor.

Măștile medicale

Măștile chirurgicale au rolul de a ține la distanță microbii care pot fi transmiși prin aer și respirație. Asistentele medicale trebuie să poarte aceste accesorii, pentru a proteja sănătatea pacienților, dar și pentru propria lor protecție. În acest fel, asitenta nu riscă să se îmbolnăvească în urma contactului cu un pacient care are viroză, iar pacientul va fi la rândul său protejat, în cazul în care asistenta este bolnavă și contagioasă.  

Multe instituții medicale au coduri vestimentare specifice pentru personalul lor. Însă, numitorul comun este că toate asistentele trebuie să arate profesional și îngrijit și să poarte halate și alte accesorii speciale, care să prevină răspândirea microbilor.

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 26 februarie 2020. Leii au motive să fie nemulțumiți azi
HOROSCOP

Horoscop 26 februarie 2020. Leii au motive să fie nemulțumiți azi