Mergi direct la conținut »
(Publicitate) Fă-ți bagajul ca un călător profesionist
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe

(Publicitate) Fă-ți bagajul ca un călător profesionist

Atunci când te pregătești să pleci în vacanță, trebuie să te asiguri că ai la îndemână tot ce îți trebuie pentru un sejur reușit și lipsit de griji. Pe lângă transport și cazare, bagajul se află de obicei în topul preocupărilor avute înainte de călătorie, așa că află de ce aspecte e bine să ții cont astfel încât să ai o excursie perfectă:

Dimensiunea și greutatea trolerului 

În cazul în care călătorești cu mașina, nu vei sta probabil să te gândești foarte mult la acest aspect, însă dacă mergi cu avionul trebuie să iei în calcul tipul de bagaj pe care ai voie să îl iei cu tine, astfel încât să nu achiți costuri suplimentare. Un troler Movom poate fi soluția ideală, deoarece îl vei găsi în diferite variante de mărime: troler de cabină, mare, mediu sau extra large. Documentează-te pe site-ul companiei aeriene cu privire la mărime și greutate, apoi cumpără trolerul sau geanta în funcție de aceste aspecte.

Nu uita că la Altex găsești cele mai bune oferte de trolere, așa că vei putea ușor să alegi ceva potrivit pentru călătoria ta, din punct de vedere aspect, dimensiune și funcții.

Dacă nu știi încă ce tip de bagaj vrei să îți cumperi, încearcă să îți imaginezi ce ți-ar fi mai comod de transportat: un troler, pe care îl vei duce ușor datorită roților, un ruscac pe care să îl duci în spate sau o geantă de voiaj. În general, este recomandat să îți iei un rucsac sau un troler pentru un voiaj în afara țării, mai ales un city break.

Obiectele care pot fi transportate în troler 

Călătorești cu avionul? În trolerul de cabină nu poți duce orice ți-ai dori, deoarece există anumite reguli de care trebuie să ții cont. De exemplu, nu poți împacheta lichide în cantități de peste 100 ml, fie ele simple cosmetice, dar nici apă și alte băuturi sau anumite alimente perisabile. Dacă vrei să nu renunți la obiectele preferate la poarta de îmbarcare, asigură-te că nu le ai în bagajul de mână. În cazul în care vrei să afli ce poți transporta în avion, intră pe site-ul companiei cu care zbori și citește cu atenție informațiile legate de bagaj.

Calendarul redeschiderii Europei turistice. Când și ce țări îi așteaptă pe români? Din 3 iunie, Italia primește cetățeni din UE fără carantină
Recomandări
Calendarul redeschiderii Europei turistice. Când și ce țări îi așteaptă pe români? Din 3 iunie, Italia primește cetățeni din UE fără carantină
 

Organizează totul cu grijă 

Există lucruri de care vei avea nevoie abia la destinație – hainele, încălțămintea – și obiecte ce îți vor trebui în avion sau pe care va fi necesar să le scoți la controlul din aeroport. Așază în troler la suprafață punga cu cosmetice, precum și aparate electronice precum tableta sau laptopul – acestea se vor pune într-o tăviță separată atunci când treci prin aparatele cu raze X. Nu uita ca, dacă ai un drum lung de parcurs să ai la îndemână și o carte sau filmul preferat și o pereche de căști.

Împachetează din timp și eventual fă-ți o listă 

Ar fi păcat să descoperi abia la destinație că îți lipsesc obiecte de care aveai nevoie și să ajungi să cheltuiești banii de suveniruri pentru a-ți completa garderoba sau trusa de cosmetice. Fă-ți din timp o listă orientativă, pe care să treci lucrurile absolut necesare și pe care să o completezi cu orice idee îți vine pe parcurs. Nu lăsa bagajul pentru noaptea de dinaintea călătoriei. Dacă știi că urmezi un anumit tratament, nu îți uita medicamentele acasă și pune în bagaj și rețeta. Nu uita nici de încărcătorul telefonului, iar după ce ai pus totul în bagaj, cântărește încă odată trolerul.

Un pacient de la spitalul ROL 2 din Otopeni condamnă condițiile din corturile militare: „Am primit și biscuiți expirați”. Spitalul acuză o eroare umană
Recomandări
Un pacient de la spitalul ROL 2 din Otopeni condamnă condițiile din corturile militare: „Am primit și biscuiți expirați”. Spitalul acuză o eroare umană
 

Urmărește buletinele meteo 

Ține cont de cum va fi vremea în perioada în care călătorești, astfel încât să îți pui în troler hainele adecvate și să nu ai surprize în timpul excursiei. Site-urile meteo îți pot oferi de obicei o prognoză destul de precisă pentru până la două săptămâni, însă nu e rău să iei în calcul și eventualele variații de temperatură și să ai și o variantă de rezervă pentru situațiile în care vremea se strică sau se îndreaptă.

Nu împacheta obiecte pe care le găsești și la destinație 

Citește pe site-ul hotelului sau al pensiunii, precum și în comentariile altor clienți, detalii legate de cameră. În acest fel vei putea să renunți la anumite obiecte care ar ocupa loc inutil în troler: de ce să iei la tine gel de duș, șampon și săpun sau prosoape, dacă le vei avea puse la dispoziție oricum pe perioada sejurului?

Ține cont de sfaturile de mai sus și cu siguranță îți va fi mult mai ușor să te pregătești pentru vacanță. Înainte să pleci din casă, verifică și cele mai importante detalii: să ai la tine actele și banii, precum și telefonul, iar dacă pleci în afara țării nu uita să activezi din timp roamingul.

Close
Închide
  Close