Microorganismele, în special bacteriile, sunt foarte neuniform distribuite pe suprafața corpului. Zonele cel mai puțin contaminate poartă cateva sute de germeni pe cm2 (antebraț, torace), iar cele mai contaminate poartă cateva sute de mii pe cm2 (de exemplu, axila). Flora obișnuită este formată dintr-o mare majoritate de germeni lipsiți de orice caracter patogen pentru persoanele sănătoase. Germenii „periculoși” vor fi găsiți la oamenii bolnavi sau vizibil infectați, dar pot fi găsiți si la un număr mare de indivizi fără semne ale afecțiunii. Aceștia sunt purtători sănătoși ai germenilor patogeni. Analizele medicale periodice permit detectarea acestor „purtători inconștienți”, mult mai numeroși decât se presupune. În cele din urmă, fiecare persoană este probabil sa devină, temporar, purtatorul unei flore produse de un mediu contaminat.

Apoi, purtătorul poate, la rândul său, să transmită și să propage germenii, dacă nu este luată nicio măsură de protecție.

Personalul din industria alimentară va putea contamina alimentele în doua moduri:

  • Prin contact: mai ales manual.
  • Prin emisia de particule care poartă germeni. Aceste particule sunt produse de gură, nas, păr, îmbrăcăminte și în general, de întreaga suprafață a pielii.

Prin urmare, igiena personalului depinde de următorii factori:

  • Examinările medicale periodice (la recrutare, dupa concediul medical și aproximativ o dată pe an);
  • O igienă personală și a locului de muncă perfecte. Angajatorul trebuie să pună la dispoziție și să păstreze curățenia în vestiare, toalete, să aibă chiuvete bine echipate și așa mai departe. În concluzie, trebuie amintit că igiena individuală rezultă dintr-o stare de spirit și o voință constantă și reînnoită.

Este important să insistăm asupra riscurilor contaminării mâinilor în industria alimentară și să subliniem că purtarea mănușilor nu oferă întotdeauna protecția datorită, mai ales dacă mâinile nu au fost igienizate anterior, deoarece flora care crește pe pielea închisă, umedă și la temperatura potrivită, scapă prin perforațiile inevitabile. 

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină
Recomandări

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină

 

Spălarea mâinilor

Spălarea mâinilor stă la baza unei igiene corespunzătoare și trebuie să se transforme într-un reflex. Spălarea mâinilor se poate efectua cu săpun prezent în formă solidă sau în alte forme. Dacă consecințele contaminării sunt mai grave, este esential să se folosească un dispenser de săpun lichid. Proiectarea stației de spălare trebuie să țină cont atât de alimentarea cu apă, cât și de sistemul de distribuție a săpunului lichid.

Distribuitorul sau dispenserul de săpun profesional trebuie de asemenea curățat la ceva timp pentru a menține o igienă ideală. Aceste tipuri de săpun, sub formă de săpun spumă sau lichid, pot fi achiziționate de la magazinul online Sanito.ro. De asemenea, dispenserele pot fi achiziționate tot de aici. Majoritatea acestor dispensere au un indicator de nivel și în funcție de numărul de utilizări zilnice, acestea pot fi reumplute chiar și zilnic. 

Prima țară care pare să fi scăpat de coronavirus. Toţi cetăţenii s-au vindecat
Recomandări

Prima țară care pare să fi scăpat de coronavirus. Toţi cetăţenii s-au vindecat

 

La alegerea săpunului folosit în industria alimentară trebuie să se țină cont de faptul că săpunurile lichide convenționale nu conțin agenți antiseptici. Dacă personalul trebuie să se spele pe mâini frecvent în timpul zilei, trebuie să se acorde o atenție specială alegerii săpunului lichid. Săpunul trebuie să nu provoace alergii și să nu fie agresiv, pentru a nu elimina sebumul de pe piele. Un săpun calitativ va avea calități identice cu produsele cosmetice oferite pentru a proteja mâinile deteriorate. De aceea, săpunurile de la Sanito.ro sunt ideale pentru uzul profesional.

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare