Ca să afli cât de ușor se poate împrăștia o viroză, imaginează-ți următoarele scenarii: suntem într-un hipermarket, iar cineva a strănutat și nu a folosit batista sau plica cotului. Câte persoane trec timp de 20 de minute, pe o distanță de 6 metri prin acel loc? Sau ne aflăm într-un mijloc de transport în comun. Cineva a strănutat în palme și a atins cel puțin 2 bare de sprijin. Câte persoane utilizează acel mijloc de transport în decurs de o oră și câte dintre acestea au șansa să atingă acele bare?

Cum să ne Construim imunitate

Un sistem imunitar care funcționează în mod corespunzător reprezintă soluția ideală pentru a ne menține sănătoși și a evita îmbolnăvirile. Atunci când sistemul imunitar lucrează la capacitățile sale optime, va lupta cu invadatori precum virusuri, bacterii, fungi, paraziți și toxine care ne amenință sănătatea.

Eficiența produselor naturale, dovedită clinic

  • Echinaceea. O analiză medicală din 2015 a concluzionat că echinaceea reduce riscul unei răceli cu 35%. Cum? Echinacea funcționează prin creșterea răspunsului sistemului imunitar, precum și prin blocarea acțiunii unor proteine ​​virale, spune dr. Andreas Schapowal, lector la Școală Medicală Hannover din Germania.
  • Usturoiul. Studiile au arătat că usturoiul reduce considerabil riscul de îmbolnăvire și scurtează perioada de convalescență. Diversele studii realizate au demonstrat că cei cărora li s-a oferit usturoi timp de trei luni au avut un risc cu 63% mai mic de a răci. 
  • Vitaminele. Dacă nu iei încă vitamine, poate ar trebui să te orientezi spre Vitamina C și Vitamina D. Un studiu realizat pe șoareci în 2017 a arătat că atunci când șoarecii au avut un nivel ridicat de vitamina C, odată expuși la gripă, corpurile lor au produs niveluri mai mari de interferon – proteine ​​create de sistemul imunitar pentru a lupta împotriva virusurilor. Aceste niveluri crescute de interferon au îngreunat replicarea virusului gripal și l-au oprit în urmele sale înainte de a putea prelua organismul. Un alt studiu a analizat aproape 11.000 de participanți și a constatat că dozele zilnice de vitamina D au susținut sănătatea tractului respirator și au redus incidența infecțiilor sezoniere comune (relatează un studiu realizat de A. R. Martineau, profesor la  Centrul de Îngrijire Primară și Sănătate Publică, Institutul Blizard  și la Școală de Medicină și Stomatologie, Universitatea Queen Mary din Londra, publicat pe bmj.com). 
Mesajul infirmierei care l-a invitat pe secretarul de stat Raed Arafat să lucreze cu ea a devenit viral. ”Am vrut știe ce facem noi într-un spital și să ne trimită echipament”
Recomandări

Mesajul infirmierei care l-a invitat pe secretarul de stat Raed Arafat să lucreze cu ea a devenit viral. ”Am vrut știe ce facem noi într-un spital și să ne trimită echipament”

 

Prevenirea este întotdeauna o soluție mai bună decât vindecarea

Medicii ne recomandă să ne protejăm sănătatea și să ne întărim imunitatea prin:

  • includerea unei alimentații sănătoase, bogată în legume și fructe cu un conținut crescut de vitamina C și antioxidanți;
  • evitarea consumului de zahăr care slăbește drastic sistemul imunitar;
  • un program eficient de odihnă care să ajute sistemul imunitar să producă multe dintre celulele albe din sânge care se luptă cu organismele străine;
  • menținerea igienei personale: dezinfectarea și spălarea corectă a mâinilor ori de câte ori este necesar. Totodată, este esențial să tușim și să strănutam corect în plica cotului și să folosim șervețele;
  • curăță suprafețele care ar putea prezența un risc crescut de contaminare: mese, birouri, telefoane. Chiar și telefonul nostru mobil conține mai mulți germeni decât ne-am putea imagina.
  • administrarea unor vitamine și suplimente care să întărească sistemul imunitar: echinaceea, vitamina C, usturoi și altele.
Primăriile din România spală pe jos cu un biocid nerecomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care omoară bacterii, dar nu virusuri
Recomandări

Primăriile din România spală pe jos cu un biocid nerecomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care omoară bacterii, dar nu virusuri

 

Să ne tratăm și să evităm să răspândim virusul

Am răcit și este prea târziu pentru a ne mai proteja? Este timpul să ne tratăm și să avem grijă să nu împrăștiem virusul. Acesta se răspândește rapid încă din prima zi în care l-am contactat, până în ziua șapte. Spațiile deschise (centre comerciale, stații de metrou, cluburi, stadioane, birouri) sunt surse de infecție. În școli, licee și facultăți se înmulțesc cel mai rapid virusurile întrucât se folosesc aceleași obiecte de către foarte multe persoane într-un timp scurt. Gripa se răspândește cu ușurință în școli prin tuse, strănut și atingere, dar construirea unui sistem imunitar puternic ajută pe cel mic să creeze anticorpii potriviți pentru prevenirea afecțiunilor sezoniere.

Utilizarea unor mășți de protecție și a dezinfectantelor de mâini reduce apariția sau transmiterea virusurilor cu până la 51%.

Este recomandat să ne prezentăm imediat la medicul nostru de familie care este în măsură fie să ne ofere un tratament complet, fie să ne trimită către un specialist, dacă starea noastră de sănătate prezintă riscul de a se agrava. 

Dacă nu putem evita administrarea antibioticelor, nu trebuie să uităm să luăm un probiotic cu cât mai multe tulpini lactice. Un astfel de probiotic are capacitatea de a acoperi o gama largă de infecții și afecțiuni, ajutându-te chiar el în lupta cu virusurile și bacteriile.

Construiește imunitate pentru întreagă familie!

Dacă nu vrei ca sezonul răcelilor și al gripei să te prindă cu imunitatea la pământ, consolideaz-o din timp. COSMO PHARM® ți-a pregătit pachetul Imunitate pentru întreagă familie, menit să fortifice imunitatea și să asigure rezistența crescută la îmbolnăviri.

Datorită ingredientelor sale, Imunostim® pentru adulți reduce riscul îmbolnăvirilor cu virusul gripal sezonier și cel al răcelilor, al infecțiilor virale și bacteriene, infecții ale căilor respiratorii și al alergiilor:

Echinacea (Echinacea augustifolia) stimulează sistemul imunitar, activând substanțe chimice din organism care diminuează inflamația. Planta este folosită pentru combaterea răcelilor, gripei, a infecțiilor tractului respirator și a altor boli infecțioase.

Gheara mâței (Uncaria guianensis) este o plantă cu un puternic efect antiinflamator, antitumoral, antiinfecțios și imunostimulator. Este utilizată pentru îmbunătățirea simptomelor durerilor osoase, osteoartritei și a artritei reumatoide, dar și pentru diferite tulburări ale sistemului digestiv, inclusiv inflamațiile stomacale și ulcer gastric. 

Gheara mâței reprezintă o soluție ideală în combaterea infecțiilor virale și în vindecarea rănilor. Pentru că un organism odihnit este un organism rezistent, aceasta este folosită și în lupta cu sindromul de oboseală cronică.

De peste 10 ani, Imunostim și-a confirmat eficiența în stimularea sistemului imunitar.

IMUNOSTIM JUNIOR sirop de la COSMO PHARM® este remediul natural pentru întărirea sistemului imunitar al copilului, având efect antiviral și antibacterian. Cu un conținut optim de vitamina C, propolis, miere, șoc negru și tei, Imunostim Junior reduce frecvența infecțiilor de diverse tipuri și a îmbolnăvirii căilor respiratorii, grăbește vindecarea și scurtează perioada de convalescență.

COSMO PHARM® îți aduce Sănătate din Natură®!

Italia respiră: bilanțul din ultima zi confirmă faptul că numerele sunt în scădere
GSP.RO

Italia respiră: bilanțul din ultima zi confirmă faptul că numerele sunt în scădere

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur