Ingrediente: un piept de pui, patru aripioare şi patru copane de pui, cinci roşii mari, o ceapă mare, un căţel de usturoi, sare, piper, rozmarin şi pătrunjel tocat.
Preparare: carnea de pui se fierbe bine. Într-un vas separat se opăresc roşiile pentru a le curăţa mai uşor de pieliţă. Apoi, într-o tigaie se prăjesc pieptul de pui, aripioarele şi copanele. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se taie mărunt şi se călesc. După ce s-au călit, se adaugă roşiile decojite şi tăiate mărunt. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă supa în care a fost fiert puiul şi se lasă să fiarbă la foc mic. Când sosul a scăzut, se pune puiul şi se mai lasă 15 minute să fiarbă. Se ornează cu verdeaţa tocată .
Concurs Libertatea şi Carrefour
Prietenii îţi laudă ciorbele şi mâncărurile pe care le faci? Ţi se spune că nimeni nu te întrece când e vorba de prăjituri? Dacă răspunsul la aceste întrebări e da, atunci e clar că eşti un expert sau o expertă în tainele bucătăriei. Fă-ţi o fotografie cu mâncarea care îţi iese cel mai bine şi trimite-o împreună cu reţeta şi datele tale personale pe e-mail, la retete@libertatea.ro sau pe adresa Ziarul Libertatea, supliment reţete, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti şi poţi câştiga un premiu oferit de Libertatea şi de Carrefour.