4069-164584-untitled18.jpgAu fost odată ca niciodată doi soţi care urmau să aibă un copil, însă pe măsură ce se apropia momentul naşterii, femeia se simţea tot mai rău. Numai legumele proaspete din grădina vrăjitoarei din vecinătate îi făceau bine, astfel că în fiecare noapte soţul ei sărea gardul şi fura de acolo.
Dar cât putea dura acest vicleşug?
Într-o noapte, vrăjitoarea l-a prins.
– Drept pedeapsă, o să-mi dai mie copilul ce va veni, urlă ea înfuriată.
Bietului om i-a fost teamă să-i spună soţiei, dar atunci când copilul se născu, vrăjitoarea sosi şi, spre groaza părinţilor, o luă pe micuţă. În zadar s-au rugat şi au plâns să le-o lase, zgripţuroaica a fost de neînduplecat.
Fetiţa, care se numea Rapunzel, a crescut şi a ajuns o femeie frumoasă. De teamă să nu fugă de la ea, femeia cea rea a închis- o într- un turn fără uşă.
În fiecare zi când se întorcea acasă, vrăjitoarea îi poruncea fetei să-şi scoată pe fereastră părul lung, pe care ea se căţăra pentru a ajunge sus.
Într-o zi, un prinţ o văzu pe Rapunzel scoţându-şi părul pe fereastră şi se îndrăgosti pe loc de ea. După plecarea cotoroanţei, prinţul îi strigă fetei, aşa cum o auzise pe zgripţuroaica a cărei prizonieră era frumoasa:
– Rapunzel, coboară-ţi părul pe fereastră!
Auzind aceste cuvinte, fata se supuse, iar prinţul se căţără repede în turn.
Prinţul şi Rapunzel făceau împreună planuri de evadare, până când, odată, vrăjitoarea îi prinse. Ea se înfurie aşa de tare, încât o izgoni pe Rapunzel într-un loc pustiu, iar pe prinţ îl împinse din turn. Acesta căzu 4069-164589-untitled19.jpgîntr-o tufă de trandafiri şi a fost orbit de spini.
Prinţul cel orb a rătăcit prin pădure mulţi ani, în căutarea lui Rapunzel. Într- o zi însă, o auzi cântând şi, crezând că visează, începu să plângă. Fata îi auzi plânsul şi alergă la el. Când îl îmbrăţişă, lacrimile ei căzură în ochii lui, iar prinţul îşi recăpătă vederea, ca prin minune.
S-au întors împreună în împărăţia prinţului, unde peste puţin timp s-au căsătorit. La nuntă au venit şi părinţii fetei şi au trăit fericiţi cu toţii până la adânci bătrâneţi.

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
GSP.RO

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă