Rețetă de prajitură de post cu morcovi
Ingrediente
- 320 ml lapte de soia (neîndulcit)
- o lingură semințe de in (sau chia)
- 3 linguri apă
- 1 lingură oțet de mere 200 g făină
- 60 g nucă de cocos
- 1 linguriță praf de copt un praf bicarbonat de sodiu
- 2 lingurițe scorțișoară
- 70 g unt de cocos
- 200 g zahăr esență de vanilie
- 2 morcovi rași
- 1/2 conservă ananas un praf sare
Ingrediente pentru cremă
- 100 g unt de cocos
- 1 lingură zeamă de lămâie
- esență de vanilie
- 1/2 linguriță oțet de mere
- 300 g zahăr pudră
- 2 linguri lapte de soia
Dacă dorești ceva dulce, dar de post, avem aici o rețetă de chec de post!
Mod de preparare:
Prepararea blatului
Combină laptele de soia cu oțetul de mere și amestecă; lasă-l deoparte pentru 5-10 minute. Hidratează semințele de in sau chia în 3 linguri de apă și dă-le la frigider pentru 10 minute.
În răstimp, combină făina cu nucă de cocos, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și praful de sare. Separat, bate zahărul cu untul de cocos, apoi adaugă laptele de soia și semințele hidratate.
Încorporează ingredientele lichide în cele uscate, adaugă morcovul și ananasul tocat cât mai mărunt. Toarnă compoziția într-o tavă și dă-o la cuptorul preîncalzit pentru aproximativ 20 de minute, la 180 grade.
Citește mai mult pe retetepractice.ro.