Pentru sirop
600 ml apă,
300 grame zahăr,
1 lingură esenţă de vanilie,
1 lingură miere de albine,
1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Sarailia cu nucă este un desert oriental. Seamană foarte mult cu baclavaua, iar Sarailie în limba turca ar însemna „ceea ce tine de palatul sultanului”.
Foile de placintă se taie pe lăţime si pe lungime astfel încât să obţineti 4 dreptunghiuri de foi.
Fiecare foaie în parte se unge cu puţină apă şi unt topit după care se presară cu nucă măcinată. Se rulează apoi aluatul pe batul de frigaruie – aliniat pe latura mica a foii, iar extremitatile foii se imping catre centru. După ce aţi terminat de rulat toate foaile, puneţi sarailiile cu nuca in cuptorul incins pentru circa 40 de minute.
În acest interval faceti sirpoul. Fierbeţi apa cu esenta de vanilie, mierea şi sucul de lamaie, timp de 8 minute. După ce scoateţi sarailiile cu nuca din cuptor, turnaţi peste siropul fierbinte.
Sursă: dulcegarii-culinare.ro
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/172_06c5c41d81efd8e3094c9b0ea1ea554b.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/158_a0e5f55abb2e444c9894849405033bb8.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_5be22422ea597fcf95800b5e51037f6b.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_07948c62cabeae6cd1ff455730a57f1a.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/196_3917c7917290d238f7ae4869830eb9dc.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/222_7d93ae36934f43a225ee4ed36265b80c.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/179_e5260288808be5d2ff7c44f8b54d22df.jpg)
Comentează
Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.