Ingrediente pentru 2 porţii:
250 grame spaghete
150 grame guanciale (sau bacon)
100 grame pecorino romano (sau parmezan)
4 galbenusuri
3 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
Sare, piper, busuioc proaspat
Mod de preparare:
Pastele se fierb in circa 1 l de apa, cu o lingurita cu sare, timp de 10 minute din momentul in care apa a dat in clocot. Se pastreaza o cescuta din aceasta apa, apoi se trec pastele prin sita si NU se clatesc sub un jet de apa rece. By the book, carbonara se pregateste cu guanciale, dar puteti folosi la fel de bine si bacon. Il taiati cubulete si-l rumeniti intr-o tigaie incinsa cu 1 lingura ulei de masline, adaugand o data cu baconul si cateii de usturoi zdrobiti. Dupa ce s-a rumenit baconul, se ia tigaia de pe foc si se pregateste sosul alb, astfel: galbenusurile se bat cu furculita si se amesteca cu 2 linguri ulei de masline, o lingurita cu sare, piper dupa gust si o jumatate polonic cu apa in care au fiert pastele.
Apoi se adauga in sos pecorino romano – sau parmezan, baconul, usturoiul rumenit si cateva frunze de busuioc proaspat. Se toarna acest sos peste spaghete si se amesteca. Se servesc calde, decorate cu busuioc proaspat, in compania unui vin alb sec.
Sursă: dulcegarii-culinare.ro