Miercur, ai prăjitură cu fructe
Ingrediente blat: şase linguri ulei, 400 g făină, 6 linguri zahăr, şase linguri suc de roşii, câte un vârf de linguriţă de bicarbonat de sodiu şi amoniac stinse cu zeamă de lămâie sau oţet. Compot de fructe (piersici, caise, pere), gem fructe.
Ingrediente cremă: 500 ml apă, 125 g griş, 100 g zahăr, 100 g margarină vegetală, o lămâie, o portocală, nucă sau nucă de cocos.
Preparare: se amestecă ingredientele de blat şi se formează o cocă. Aceasta se împarte în patru, apoi se întind foi subţiri şi se coc pe fundul tăvii de cuptor, până se rumenesc uşor.
Pentru cremă: se pun împreună apa, grişul şi zahărul, apoi se aşază pe foc şi se amestecă până se îngroaşă. Se încorporează margarina vegetală, iar după ce se răceşte, se adaugă zeama de la lămâie şi portocală. Crema se împarte în două şi se umplu primele două foi, apoi, peste a treia foaie se întinde un strat de gem de fructe. Deasupra se adaugă tot gem şi se presară nucă pisată sau nucă de cocos.
Joi, gătim salată Niçoise
Ingrediente: 400 g fasole verde (subţire, din conservă), 200 g ton în ulei (o conservă), 100 g măsline, o ceapă roşie, 150 g roşii, o salată verde, o lămâie verde, sare şi piper după gust, pătrunjel proaspăt.
Preparare: se pun toate ingredientele într-un castron, se stropesc cu zeamă de lămâie verde şi se amestecă.
Nu rata emisiunea «La şuetă cu Bahmu», de la ora 15.00, de luni până Vineri, Numai la