AZI Cotlet de porc cu sos de ciuperci
Ingrediente: 500 g cotlet de porc, 50 g făină, 100 ml ulei, 100 g ceapă, 400 g ciuperci proaspete, o legătură de pătrunjel verde, 5-6 căţei de usturoi pisat, 50 ml vin alb demisec, 100 g roşii, 100 g ceapă.
Preparare: Cotletul de porc se trece prin făină şi se prăjeşte în uleiul încins. Spre final, se adaugă ceapa tocată mărunt, 50 ml apă, ciupercile, roşiile şi usturoiul şi se fierb aproximativ trei minute. Se adaugă vin şi pătrunjel verde.
MÂINE Rizotto cu ficăţei de pasăre
Ingrediente: 600 g ficat de pasăre, 100 ml ulei, 100 g ţelină, 100 g pastă de tomate, 150 g caşcaval, 350 g orez, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 50 ml vin alb, sare şi piper după gust.
Preparare: Ficatul se înăbuşă în 30 ml ulei. Separat, în alţi 50 ml ulei şi 50 ml de apă, se înăbuşă ceapa, morcovul şi ţelina tăiate mărunt, apoi se adaugă pasta de tomate dizolvată în 300 ml apă. Sosul rezultat se toarnă peste ficăţei, după care se fierb împreună aproximativ cinci minute, adăugându- se piper, sare şi vin. Orezul se înăbuşă în uleiul rămas, se adaugă apoi un litru de apă şi sare. Se fierbe în cuptorul încins, într-un vas acoperit, amestecând din când în când. Se serveşte cald, împreună cu ficăţeii şi cu caşcaval ras.
POIMÂINE Vită cu portocale10
Ingrediente: 1,5 kg carne de vită, 100 ml ulei, 300 ml apă, 100 g ceapă, 300 g portocale şi mandarine.
Preparare: Carnea de vită se unge cu ulei şi se aşază în tava cu apă. Se adaugă ceapa tăiată, se bagă în cuptor 30 de minute, apoi se adaugă portocalele şi mandarinele tăiate rondele. Se ser veşte caldă, de preferinţă cu gogoşari.
Nu rata emisiunea «La şuetă cu Bahmu», de la ora 16.00, de luni până Vineri, numai la KanalD