De Alina Guta,

Ingrediente pentru aluat: 1 lingură drojdie de bere, 1 kg făină, 8 gălbenușuri, coaja de lamiie, 1 cană cu lapte dulce, 300 g zahăr, 200 g unt
Pentru umplutură: 1 kg smântană groasă, 3 gălbenușuri, vanilie ,coajă de lamaie, 100 g stafide 300 g zahăr, câteva fructe confiate, sare
Mod de preparare: Se frământă aluatul, care se pune la dospit o oră, apoi se împarte în 2-3 părti egale și se întinde fiecare parte ca un sul. Cu aceasta se face coroana în jurul unei cratițe unse cu unt. Umplutura se realizează combinând zahărul, stafidele, coaja de lămiie, fructele confiate, vanilia și gălbenușurile frecate separat cu smântâna. În mijlocul vasului se pune o parte din umplutură ceva mai înaltă decât aluatul.
Se dă vasul la cuptor și se coace ca orice cozonac. Când aluatul este rumenit, pasca este coaptă. Se pune peste gura cratiței un platou, se răstoarna pasca, apoi, cu grija, se întoarce pe o farfurie.

Truc :
Pentru un aspect deosebit trebuie sa ungem aluatul la vedere, din cratiță cu gălbenuș de ou, bătut cu zahăr.
Citește și: Vrei să cumperi pască? Află la ce târguri din Capitală găseşti acest preparat specific Paştelui
 
 
 
 
 

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."
GSP.RO

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse
HOROSCOP

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse