Ridurile dintre sprâncene sunt date de contracţia musculaturii frontale situată chiar deasupra sprâncenelor. Activitatea acestor muşchi poate fi oprită pentru câteva luni, prin injectarea cu toxină botulinică. Uneori, însă, chiar dacă aceşti muşchi sunt relaxaţi prin injecţia de toxină, totuşi ridurile de la acest nivel, adică dintre sprâncene, nu dispar. Acest lucru se datorează faptului că ridul/ridurile sunt foarte profunde. Deci, la persoanele peste 45-50 de ani, simpla injectare de toxină botulinică nu rezolvă această problemă în totalitate.

În aceste condiţii, trebuie să injectăm şi puţin acid hialuronic de densitate mică, pe traiectul ridului, şi astfel îl vom estompa total.

Injectarile de toxină botulinica se adresează musculaturii contractile. După injectare, efectul se instalează treptat, în 7 zile, şi durează 4-12 luni în funcţie de localizare şi de sensibilitatea fiecărui pacient în parte. Injectările sunt lipsite de reacţii adverse de tip inflamator sau alergic.
Odată efectul instalat, este momentul cel mai prielnic pentru a estompa complet ridul prin “umplere” cu acid hialuronic. Deşi denumirea poate induce în eroare pentru că pare a fi un acid, totuşi acidul hialuronic este o substanţă inofensivă, foarte bine tolerată de organism, care aduce volum acolo unde este injectată.

Costul injectării cu toxină botulinică este de 150 de euro. Injectarea cu acid hialuronic este situată între 50 şi 100 de euro.

Prin combinarea celor două terapii, rezultatele sunt foarte bune, de regulă rezultatul rezistă 1-2 ani, iar reinjectarea cu toxină botulinică nu mai este necesară, chiar dacă musculatura contractilă şi-a reluat acţiunea, pentru că există acidul hialuronic constituit în “bloc”, care ţine ridul umplut până la 2 ani.

Citeşte şi: