Ulei de levănţică
Pentru durerile de urechi, aplică comprese fierbinţi cu levănţică pe urechea externă şi pe zona imediat înconjurătoare. În cazul arsurilor, uleiul de levănţică se aplică pe piele ca atare. Reduce durerea şi accelerează vindecarea.
Ulei de smirnă
Cel mai bun tratament pentru laringită şi faringită este să faci inhalaţii cu abur de cinci ori pe zi, cu smirnă sau cimbrişor.
Ulei de cuişoare
Pentru dureri de dinţi pune o picătură de ulei esenţial de cuişoare pe o bucăţică de vată şi aplic-o pe măseaua dureroasă.
Ulei de eucalipt
Pentru răceală, pune câteva picături de eucalipt sau eucalipt cu miros de lămâie pe o batistă şi miroase-o des, pentru aţi desfunda nasul. În plus, poţi face inhalaţii cu abur şi ulei de eucalipt sau levănţică.
Ulei de mirt
Bergamota, mirtul sau smirna au proprietăţi expectorante. Dacă tuşeşti, foloseşte unul sau mai multe dintre aceste uleiuri sub forma inhalaţiilor cu abur, de cinci ori pe zi.
Ulei de piper negru
Uleiul de piper negru stimulează sistemul digestiv în caz de constipaţie.
Ulei de coriandru
Este un bun digestiv şi contribuie la atenuarea greţei.
Ulei de scorţişoară
Amestecat cu grijă într-un ulei pentru masaj local, uleiul de scorţişoară este eficient în cazul problemelor digestive, combate digestia leneşă şi infecţiile intestinale.
Ulei din flori de tei
Este excelent pentru stările nervoase, are o acţiune calmantă, sedativă şi tonică.
Ulei de cimbru
Acest ulei este indicat pentru prevenirea infecţiilor şi în caz de convalescenţă. Utilizarea sa în masajul de drenaj limfatic contribuie la creşterea numărului de globule albe, întărind astfel capacitatea imunitară a organismului.
Uleiul de santal
Se recomandă în caz de tensiune nervoasă şi depresie, fiind totodată un puternic afrodisiac.