Masaj cu uleiuri
Masajul cu ulei din pin, portocal sau lemn de santal reuşeşte să vă calmeze şi să vă relaxeze după o zi obositoare, în care aţi acumulat mult stres. La fel de eficientă poate fi o soluţie în care combinaţi două picături de ulei de levănţică şi o picătură de ulei de muşeţel la o lingură de ulei de migdale dulci sau din sâmburi de struguri.
Băi calde
Faceţi zilnic o baie caldă care să conţină câteva picături de ulei de levănţică, bergamotă sau trandafir. Se mai recomandă şi duşurile reci sau frecţiile cu oţet de mere.
Infuziile de plante
Infuziile de plante sunt printre cele mai la îndemână tratamente contra depresiei. Băute seara, înainte de culcare, ceaiurile calmează, înlătură gândurile negre şi vă ajută să aveţi un somn liniştit. Combinaţiile de muşeţel, măghiran, talpa gâştii, tei, valeriană, sunătoare şi nalbă mare sunt plăcute la gust şi au efect garantat de calmare.
Dacă aveţi stări de agitaţie şi tristeţe, puteţi bea ceaiuri în care combinaţi sunătoarea cu rozmarinul şi cu menta. Un alt ceai recomandat pentru combaterea pesimismului este cel în care puteţi combina orz sălbatic, verbină şi ginseng.
O şedinţă la psiholog costă între 50 şi 100 de lei
Unul din şase români suferă de depresie, conform statisticilor. Specialiştii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii o consideră deja boala secolului. Reprezentanţii Colegiului Psihologilor atrag atenţia că depresiile succesive netratate de un doctor sunt cele care pot declanşa în cele mai neaşteptate momente un suicid. Lucrurile s-ar putea îndrepta dacă în România mersul la psiholog ar deveni serviciu decontat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, consideră cei de la Colegiu.
O şedinţă la psiholog costă între 50 şi 100 de lei, iar tratamentul se poate întinde pe mai mulţi ani. Românii pot merge gratuit la psiholog doar dacă sunt trimişi de un alt specialist – neurolog sau psihiatru.