Mergi direct la conținut »
Sejur de poveste pe Insula lui Odiseu (PUBLICITATE)

Corfu, cea mai verde insulă din Marea Ionică se află la numai 2 km distanță de Albania, fiind o destinație populară pentru turiștii dornici să îmbine relaxarea la plajă cu tururile culturale și excursiile în împrejurimi.

Cu un bogat patrimoniu istoric și cultural, Corfu este singura dintre insulele elene care nu a cedat în fața atacurilor piraților, astfel că amprentele bizantinilor și venețienilor încă se simt cel mai bine pe aceste meleaguri luxuriante. Combinația interesantă dintre marea de smarald și munții împăduriți, face ca Insula Corfu să fie un adevărat colț de paradis, cu plaje spectaculoase frumos brodate de vegetația deasă.

Europa Travel dă startul vacanțelor estivale în Corfu ce beneficiază de Oferte Speciale! Rezervă acum un sejur de 6 nopți cu all inclusive și autocar, la tariful de nerefuzat de la 1199 lei/persoană.

Pe urmele prințesei Nausicaa și a eroului Odiseu, în Paleokastritsa

Această perlă grecească este învăluită în mituri, iar dacă ai citit Odiseea lui Homer deja știi că insula Corfu este miticul ținut al Regelui feac Alcinoos, unde eroul Odiseu s-a oprit în drumul său spre casă, după asediul Troiei.

Se spune că nava sa a eșuat în Golful Paleokastritsei de astăzi, iar eroul a fost salvat de la înec de către Prințesa Nausicaa. Îndrăgostită până peste cap de Odiseu, Nausicaa și-a dorit cu ardoare să îi devină soție, chiar și atunci când a aflat că familia sa îl așteaptă în Ithaka. Locuitorii insulei Corfu cunosc legenda, așa că odată ce ajungi în Paleokastritsa poți observa panorama asupra „corabiei pietrificate” de pe terasa Bella Vista.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

După ce ai imortalizat cele mai frumoase panorame asupra Paleokastritsei, poți urca dealul până la Mănăstirea închinată Fecioarei Maria, ce datează încă din anul 1225. Curtea interioară este decorată cu măslini și flori de bougainvillea, încolăcite pe arcadele medievale din piatră. În cadrul mănăstirii există și un mic muzeu ce găzduiește icoane bizantine și artefacte postbizantine.

Europa Travel îți propune o croazieră pe Marea Ionică, ce îți descoperă și alte locuri de legendă, precum Peștera Albastră – așa numitul Palat de Cleștar al nimfei Korkyra, fiica zeului Asopus.

Răsfăț la soare

Corfu însumează circa 30 de stațiuni cochete, fiecare cu plajele sale generoase compuse din nisip fin (pe coasta de vest) sau din prundiș (pe coasta de est). Cea mai mare și încântătoare dintre plaje este Agios Georgios, aflată la circa 35 km distanță de capitala Kerkyra, unde nisipul fin ca mătasea este scăldat de cele mai cristaline ape ale Mării Ionice. Cadrul natural este întregit de coline acoperite cu pini, chiparoși și măslini, făcând din Agios Georgios un adevărat colț de paradis.

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic
Recomandări

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic

 

La poalele Muntelui Pantokrator, pe coasta de est a insulei, se întinde fâșia de nisip Barbati Beach, considerată cea mai frumoasă plajă din Corfu datorită pietrelor albe, încadrate de ape turcoaz și a liniei lungi de palmieri ce îi dau locului un farmec cu iz exotic.    

Poți descoperi și lumea subacvatică cu submarinul Calypso Star, unde spectacolul marin este fascinant compuns din numeroase bancuri de pești multicolori, stânci de corali și plante specifice. În plus, dacă vrei să admiri întreaga coastă de vest a insulei Corfu, Europa Travel îți propune o croazieră de tip Barbeque Boat Trip, unde te vei bucura de înot în lagune turcoaz, răfăț la plajă și vei servi prânzul direct pe vas.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Sejur Insula Corfu

Hotel Benitses Bay 3* – Gastouri – tarife de la 1199 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Close
Închide
  Close