MENIU CAUTĂ
13 Iul. 2018 07:00 , de Florin Ghioca

Șerban Pavlu alege cei mai talentați tineri actori. Durul “Relu” e în juriul Galei HOP

Distribuie

Șerban Pavlu e în juriul Galei Tânărului Actor HOP. Alături de el sunt regizorii Andreea și Andrei Grosu și actrița Andreea Bibiri. Cei patru au misiunea de a alege cei mai talentați tineri actori pentru gala ce va avea loc la Costinești, în septembrie.

S-au înscris 75 de concurenți la cele două secțiuni, individual și grup, absolvenți ai facultăților de teatru din București și din țară. Tema de anul acesta este Pirandello, structura ludică. Eu și personajul'. Practic, concurenții au avut de pregătit un moment, fie el monolog, colaj sau studiu, bazat pe texte din opera lui Luigi Pirandello (nuvele, piese de teatru, romane, scrisori). Concurenții au avut de integrat maximum două minute performative care să le pună în valoare calitățile, abilitățile personale (dans, canto, capacitatea de a folosi instrumente muzicale, capacitatea de a mânui marionete, acrobație, magie etc.) într-un moment de maximum 10 minute.

Chiar dacă în viața de zi cu zi este un om foarte simpatic și glumeț, Șerban Pavlu a reușit să-i cam bage în sperieți pe concurenți, amintindu-le, probabil, de personajul Relu' din serialul HBO Umbre', unde actorul este un dur. Unii dintre ei priveau cu teamă spre masa juriului din întunericul culiselor, încercând să-și înfrângă emoțiile. Totuși, în pauzele dintre momente, în timpul deliberărilor, Pepe' – cum îi spun colegii – a avut grijă să mai destindă atmosfera.

Preselecțiile durează până sâmbătă și se țin la Sala Mică a Teatrului Național, un loc care este dedicat tinerelor generații de actori și regizori, prin proiectul 9G la TNB.

Juriul de preselecție, atent la concurenți

Juriul preselecției Galei HOP, atent la concurenți. Doi actori și doi regizori aleg cei mai talentați tineri

Prima ediţie a Galei HOP avut loc în anul 1998, cu regizorul Cornel Todea pe post de director. Scopul acestei gale este promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic de stat şi particular. Gala se desfăşoară sub forma unui concurs deschis tuturor absolvenţilor facultăţilor de teatru din Bucureşti şi din ţară – ultimele 5 promoţii.

FOTO: Florin Ghioca 


EXCLUSIV/ Top 5 cei mai avuți rockeri din România. Cornel de la Vunk, Bittman și Tavi Colen sunt 'premianții'!

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 19 februarie 2019
Comentarii