MENIU CAUTĂ

Side, orașul-muzeu de pe buza Mediteranei (PUBLICITATE)

Distribuie

Fostul sat pescăresc din regiunea Antalya, Side a devenit astăzi una dintre cele mai exclusiviste stațiuni de pe coasta turcească a Mediteranei, unde răsfățul în resorturile de lux merge mână în mână cu vizitele culturale și excursiile în împrejurimile sale pline de splendoare.

Dacă tânjești la o vacanță memorabilă într-un hotel de 5 stele, unde te vei simți exact ca în timpurile sultanilor, turoperatorul Europa Travel îți propune un sejur cu avionul, de 7 nopți cu all inclusive, profitând de tarifele Early Booking ce pornesc de la 369 euro/persoană!

Plajă și răsfăț la 5 stele!

Cu o istorie milenară, o combinație seducătoare între plaje din prundiș argintiu și nisip auriu, golfuri spumoase, cascade spectaculoase și o seamă de situri arheologice, nu este de mirare de ce Side este catalogat drept orașul muzeu al Antalyei.

Așezat idilic pe o peninsulă plată, la circa 60 km distanță de orașul Antalya, Side se împarte în centrul vechi, unde atmosfera otomană și numeroasele comori arhitecturale din timpurile romane și elene s-au păstrat foarte bine în ciuda avântului turistic tot mai pregnant,  și zona de coastă cu plaje idilice străbătute de o linie de resorturi moderne, unde viața de noapte este extrem de efervescentă.

Descoperă cele mai impresionante construcții antice

Evadează din imperiul all inclusive și pornește în descoperirea siturilor arheologice pe care le găzduiește Side, cea mai veche stațiune de pe litoralul turcesc al Mediteranei. Plimbă-te pe aleile întortocheate ale orașului unde se înlănțuiesc clădirile din cărămidă cu arhitectură otomană, vechile hammam-uri și bazarele doldora de produse din toate categoriile, unde negocierea prețului este o artă pentru turci. De aici poți urca pe colina stâncoasă ce domină stațiunea, unde se întinde un impresionant sit arheologic ce cuprinde ruinele celor mai de seamă temple și clădiri clasice ridicate cu mii de ani în urmă.

Cele mai importante edificii sunt Templele lui Apollo și Atena dominate de coloane din marmură în stil corintian ce au fost ridicate în secolul –II- d.Hr, la mică distanță se găsesc și ruinele unui sanctuar închinat Lunii ce se află în curs de restaurare, dar și pietrele de temelie ale unei biserici creștine ce a fost distrusă în timpul atacurilor arabilor.

În cadrul Muzeului de Arheologie sunt expuse o mulțime de artefacte descoperite în timpul săpăturilor arheologice în zona unde se afla Agora ce era dominată de temple circulare, băi și latrine romane și biserici bizantine.

Vizite în împrejurimile orașului Side

Ceva mai departe de centrul orașului poți vizita simbolul Antalyei, impresionantul Teatru Aspendos, care găzduia 20.000 de oameni și era renumit pentru acustica fascinantă, și unde aveau loc luptele gladiatorilor  sau spectacole de teatru.

Opțional de la Europa Travel poți să faci croaziere pe Mediterană, să explorezi orașul Antalya sau să te distrezi la serile turcești cu cadâne, preparate locale și fumat de narghilea.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Early Booking Sejur Antalya

Hotel Ramada Resort Side 5* – Side – tarife de la 369 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport avion, transfer aeroport-hotel- aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Comentarii