MENIU CAUTĂ

Simptome ușoare care ascund afecțiuni serioase

Distribuie

Multe afecțiuni se manifestă, cel puțin într-o primă fază, prin simptome ușoare, ceea ce face ca vizita la medic să fie amânată.

Una dintre aceste afecțiuni este sindromul de tunel carpian.

Poate că numele nu sună cunoscut, dar cu simptomele este posibil să te fi întâlnit deja: amorțeală, furnicături și înțepături la nivelul mâinilor, în special în degete. Persoanele cărora le amorțesc mereu degetele se confruntă de fapt cu compresia nervului median, care rulează pe lungimea brațului, trece prin încheietura mâinii și ajunge în regiunea palmei.

De multe ori, cauza o reprezintă poziția mâinilor – o poziție incomodă în timpul somnului sau mișcările repetitive ale mâinii. Alteori, însă, aceste simptome ușoare sunt de fapt primele semne ale unor probleme de sănătate. Cauzele pot fi diferite – artrită reumatoidă, diabet, hipotiroidism, traumatisme, retenția de lichide în timpul sarcinii.

Există însă și situații când nu despre sindromul de tunel carpian este vorba, ci despre o tendinită a încheieturii mâinii, care se manifestă prin aceeași senzație de slăbiciune la nivelul antebrațului și al degetelor.

Descoperă aici mai multe informații pe tema sindrom de tunel carpian.

Și problemele de vedere se pot manifesta, mai întâi, prin simptome ușoare.

Poți crede, de exemplu, că ai o banală conjunctivită alergică, dar, de fapt, iritațiile și mâncărimea sunt cauzate de slăbirea vederii.

Diferite probleme de sănătate pot fi ”citite în ochi”: ochii roșii ar putea semnala o conjunctivită sau hipertensiune arterială, îngălbenirea albului ochilor ar putea fi semnul unor probleme hepatice, în timp ce pleoapele căzute (blefaroptoza), când nu sunt un semn al înaintării în vârstă, ar putea fi asociate cu unele boli neurologice sau distrofii musculare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Comentarii