MENIU CAUTĂ
, de Alina Serea

STUDIUL care CONTRAZICE tot ce ȘTIAI! CE EFECT au DIETELE-ȘOC

Distribuie

În ultimele decenii, atunci când oamenii doreau să slăbească, medicii le recomandau de fiecare dată să facă acest lucru treptat, informează dailymail.co.uk. O scădere în greutate mai mare de 1 kilogram pe săptămână a fost asociată cu diverse probleme medicale, precum pietre la vezica biliară (întrucât slăbirea rapidă perturbă balanţa de colesterol din organism), malnutriţie şi oboseală - cauzată de scăderea bruscă a aportului caloric.

Însă oamenii de ştiinţă au început să nege validitatea acestor sfaturi. La sfârşitul lunii octombrie, un studiu australian a arătat faptul că scăderea bruscă în greutate este mai eficientă decât metoda graduală.

Dietele-şoc reprezintă un început benefic – Îngrijorările din trecut aveau la bază efectele pe care aceste diete le-ar avea asupra organismului

Reducerea bruscă a aportului caloric poate fi benefică, întrucât rezultatele rapide îi motivează pe adepţii dietelor-şoc. Ele trebuie să fie ţinute însă pentru cel mult 12 săptămâni şi sub supravegherea unui medic. În această perioadă, persoanele care apelează la dietele-şoc trebuie să înveţe noi obiceiuri alimentare şi, în principal, să mănânce doar când le este foame, nu pentru a-şi satisface nevoia de alinare şi consolare.

În ianuarie, cercetătorii de la Universitatea Southern California din Statele Unite au descoperit că postul alimentar, ţinut pentru perioade cuprinse între două şi patru zile, impulsionează celulele suşă din măduva spinării să producă o nouă serie de celule albe, regenerând astfel sistemul imunitar. Acelaşi studiu a evidenţiat că postul reduce cantităţile de enzimă PKA, asociată cu procesul de îmbătrânire, şi un hormon care creşte riscul de cancer.

Comentarii