2. Roşii umplute cu ouă

Supercolecţia 200 de reţete de la cititori | Astăzi, rețetele 1-11
Ingrediente: patru roşii mari, sare, piper, doi căţei de usturoi, o ceapă, 150 g şuncă, o lingură de smântână, patru ouă mici, patru linguri de caşcaval ras, 20 g unt.
Mod de preparare: roşiile se spală şi apoi li se taie un capac. Se scobeşte miezul se condimentează în interior cu sare şi piper. Se curăţă şi se pisează usturoiul, se curăţă ceapa, apoi se toacă. Şunca se taie cubuleţe, se amestecă bine cu usturoiul, ceapa şi smântâna şi se condimentează cu sare şi piper. Se umplu roşiile cu acest amestec, apoi se aşază într-un vas termorezistent. Se sparge câte un ou în fiecare roşie, iar deasupra se pun caşcavalul ras şi bucăţele de unt. Se dă vasul la cuptor circa 10-15 minute, până se fac ouăle.
Reţetă trimisă de Sofia Surtea, judeţul Arad

3. Săculeţi din clătite

Supercolecţia 200 de reţete de la cititori | Astăzi, rețetele 1-11
Ingrediente: pentru clătite – două ouă, două pahare şi jumătate de lapte, o linguriţă de zahăr, un pahar şi jumătate de făină, sare, două linguriţe de ulei; pentru umplutură – 300 g ciuperci, 300 g carne de pui, 100 g caşcaval, maioneză, un fir de praz, codiţe de pătrunjel verde pentru legat punguţele, sare, piper, unt.
Mod de preparare: ouăle se omogenizează cu sarea şi zahărul, se adaugă laptele, uleiul şi făina. Din acest aluat se coc într-o tigaie, pe rând, clătitele. Se lasă să se răcească şi se pregăteşte umplutura. Carnea de pui tăiată în cuburi mici se sărează şi se piperează, apoi se prăjeşte într-o tigaie. Ciupercile se taie feliuţe şi se înăbuşă într-o tigaie, cu unt. Prazul se taie mărunt. Se amestecă ciupercile, carnea, prazul, caşcavalul dat pe răzătoare, se potriveşte de sare şi piper, se adaugă maioneză după gust şi se introduce amestecul în cuptor până ce caşcavalul se topeşte. În clătitele pregătite se pune umplutura, se strâng clătitele sub forma de punguţe şi se leagă cu pătrunjel verde. Înainte de servire se pot încălzi în cuptorul cu microunde.
Reţetă trimisă de Alina Văcaru (foto dreapta), judeţul Iaşi

Afacerea „ciocurile de rață”. În cazurile de corupție ale foștilor săi absolvenți, Serviciul Român de Informații nu găsește informațiile nici când sunt publicate în Monitorul Oficial
Recomandări
Afacerea „ciocurile de rață”. În cazurile de corupție ale foștilor săi absolvenți, Serviciul Român de Informații nu găsește informațiile nici când sunt publicate în Monitorul Oficial

4. Dovlecei pané cu mujdei

Supercolecţia 200 de reţete de la cititori | Astăzi, rețetele 1-11
Ingrediente: doi dovlecei, sare, piper alb, două ouă, o ceaşcă de făină, ulei pentru prăjit şi pentru mujdei,patru căţei de usturoi, puţină apă minerală.
Mod de preparare: se spală dovleceii şi se taie rondele, se sărează şi se lasă să se scurgă zeama. Apoi se tamponează cu un şerveţel de bucătărie şi se pudrează cu puţină făină. Se bat cele două ouă cu un praf de sare şi o ceaşcă de apă. Se adaugă făină până când sosul capătă consistenţa unei smântâni groase. Fiecare felie de dovlecel se trece prin acest sos, apoi se rumeneşte în ulei încins. Când sunt gata,  feliile de dovlecel se scot pe şerveţele de hârtie, pentru a se scurge surplusul de ulei. Pentru mujdei se zdrobesc căţeii de usturoi şi se freacă adăugând sare, ulei şi apă minerală. Dovleceii prăjiţi se piperează şi se consumă cu mujdei.
Reţetă trimisă de Maria Iosip, judeţul Galaţi

5. Pulpe de pui cu fasole verde

Supercolecţia 200 de reţete de la cititori | Astăzi, rețetele 1-11
Ingrediente: opt pulpe de pui, două linguri de ulei de măsline, 500 g roşii, 25 g ceapă şi usturoi (tocate mărunt), 600 g fasole verde, sare şi piper.
Mod de preparare: se spală pulpele de pui, se zvântă, se sărează şi se piperează, apoi se prăjesc în ulei încins circa 20 de minute. Roşiile opărite şi curăţate de pieliţă se taie cubuleţe. Se pun ceapa şi usturoiul tocate în tigaie, se călesc puţin împreună cu puiul, după care se adaugă şi roşiile şi se lasă să fiarbă încet, cu capac, circa 20 de minute. Se curăţă fasolea, se spală, se rupe bucăţi, se fierbe 15 minute în apă cu sare şi se lasă să se scurgă. Se scot din tigaie pulpele de pui, se pune fasolea verde, se potriveşte de sare şi de piper şi se servesc toate pe un platou.Supercolecţia 200 de reţete de la cititori | Astăzi, rețetele 1-11
Reţetă trimisă de Camelia Bizadea

O agenție de publicitate din anturajul PNL, în spatele unor campanii sponsorizate pe Facebook contra Emiliei Șercan. Atacurile, după dezvăluirile despre plagiatul lui Bode
Recomandări
O agenție de publicitate din anturajul PNL, în spatele unor campanii sponsorizate pe Facebook contra Emiliei Șercan. Atacurile, după dezvăluirile despre plagiatul lui Bode

6. Grisine cu parmezan

Ingrediente: 500 g făină, 240 ml apă călduţă, 80 ml ulei de măsline, 15 g drojdie proaspătă, două linguriţe de sare, o linguriţă de  miere, 40 g parmezan, mac.
Mod de preparare: într-un vas se cerne făina, se adaugă sarea, mierea, drojdia şi apa călduţă. După ce s-a turnat toată apa, se pune şi uleiul şi se frământă până când aluatul capătă o consistenţă elastică, apoi se pune parmezanul şi se frământă iar, până când coca nu se mai lipeşte de mâini. Când aluatul e gata, se pudrează cu făină, se acoperă şi se lasă într-un loc ferit de curent aproximativ o oră. După ce s-a dospit, se rupe aluatul şi se modelează în mâini în aşa fel încât să rezulte baghete lungi şi subţiri. Se trec grisinele astfel formate prin mac, se pun într-o tavă, pe hârtie de copt, şi se dau la cuptor. Se servesc reci.
Reţetă trimisă de Alina Codrean, judeţul Timiş

7. Bocceluţe de toamnă

Supercolecţia 200 de reţete de la cititori | Astăzi, rețetele 1-11
Ingrediente: 400 g carne tocată în amestec – vită şi porc, doi gogoşari, două cepe roşii, un morcov, o ţelină mică, 500 g ciuperci proaspete, 50 g caşcaval, şase foi de plăcintă, 50 ml ulei de măsline, o legătură de pătrunjel verde, sare, piper, amestec de condimente (coriandru, ma­ghi­­­ran, cimbru, foi de dafin, orega­­­no, busuioc).
Mod de preparare: se spală şi se şterg legumele. Se taie gogoşarul feliuţe, ceapa se taie julien, morcovul şi ţelina se dau pe răzătoare, ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi apoi se feliază, iar verdeaţa se toacă mărunt. Se călesc legumele în ulei de măsline, iar atunci când încep să se înmoaie se adaugă şi carnea tocată. Se amestecă uşor până ce scade tot sucul lăsat. Se pun sarea, piperul şi condimentele, apoi se adaugă verdeaţa tocată. Foile de plăcintă, aşezate una peste alta, se taie în patru părţi egale, obţinând astfel 24 de bucăţi. Se suprapun câte două, astfel încât colţurile să formeze o stea, apoi se pun în forme unse cu ulei. Peste ele se adaugă câte o lingură de umplutură, deasupra se aşază o felie subţire de caşcacaval, apoi se prind uşor cu codiţe de pătrunjel, legându-se ca nişte bocceluţe. Se dau la cuptor 15-20 de minute, până ce foaia de plăcintă se rumeneşte uşor. Reţetă trimisă de Anişoara Ursan,
Cernavodă, judeţul Constanţa

În 30 de ani, Republica Moldova a pierdut 40% din populație. Un dezastru demografic sau „moartea moldovenească”
Recomandări
În 30 de ani, Republica Moldova a pierdut 40% din populație. Un dezastru demografic sau „moartea moldovenească”

8. Coaste la cuptor cu cartofi şi ciuperci

Supercolecţia 200 de reţete de la cititori | Astăzi, rețetele 1-11
Ingrediente: 1 kg cartofi, două linguri de ulei de măsline, o jumătate kg coaste porc, patru ciuperci, un morcov, o ceapă, sare, piper, 200 g salată de varză murată, un cub de unt, câteva fire de pă­trunjel, trei căţei de usturoi.
Mod de preparare: cartofii tăiaţi pe lungime şi morcovul se fierb pe jumătate în apă cu sare. Se unge o tavă cu două linguri de ulei de măsline. Se crestează coastele, se condimentează cu sare şi piper şi se împănează cu usturoi şi se pun în tavă, apoi se acoperă cu folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră. Într-un alt vas se pun ceapa tăiată rondele, ciupercile (întregi sau tăiate) şi legumele semifierte condimentate şi se dau la cuptor aproape 45 de minute. Când sunt gata, coastele şi legumele se pot servi cu unt, cu pătrunjel şi cu salată de varză murată.
Reţetă trimisă de Ştefan Valentin Popa

9. Brânzoaice

Supercolecţia 200 de reţete de la cititori | Astăzi, rețetele 1-11
Ingrediente: pentru aluat – 400 g făină,125 ml lapte, un ou, două linguri şi jumătate de zahăr, 25 g drojdie proaspătă, un plic de zahăr vanilat, coajă de lămâie, o fiolă de esenţă de lămâie; pentru umplutură: 500 g brânză de vaci, două ouă, două plicuri de zahăr vanilat, un gălbenuş amestecat cu o lingură de lapte (pentru uns brânzoaicele).
Mod de preparare: se amestecă toate ingredientele pentru aluat într-un vas încăpător şi se frământă bine coca rezultată până devine elastică. Apoi se lasă la dospit, acoperită cu un prosop de bucătărie curat, într-un loc ferit de curent. Într-un bol se amestecă brânza cu ouăle şi zahărul vanilat. Când aluatul s-a dospit se taie în patru bucăţi, se întinde, se pune brânza şi apoi se rulează. Se aşază rulourile într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, se ung cu gălbenuşul amestecat cu lapte şi se bagă pentru 40 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
Reţetă trimisă de Doina Greiner, judeţul Braşov

10. Buturugă cu biscuiţi

Supercolecţia 200 de reţete de la cititori | Astăzi, rețetele 1-11
Ingrediente: 5 gălbenuşuri, 200 g zahăr, 6 linguri de amidon, 500 ml lapte, o fiolă de esenţă de vanilie, 500 ml frişcă, trei plicuri de gelatină, 300 g biscuiţi simpli, 100 g fulgi de ciocolată,150 g fructe confiate.
Mod de preparare: se mixează spumă gălbenuşurile cu zahărul şi se adaugă amidonul. Laptele se fierbe cu esenţa de vanilie şi se lasă să se răcească, apoi se toarnă treptat peste gălbenuşuri, amestecând încontinuu. Se pune amestecul la foc mic, amestecând până se îngroaşă crema, apoi se ia vasul de pe foc. Se topeşte gelatina în puţină apă rece, apoi se dizolvă la bain-marie. Se încorporează gelatina în cremă şi se lasă la răcit. După ce s-a răcit crema, se adaugă frişca bătută bine, fructele confiate, fulgii de ciocolată şi biscuiţii rupţi în bucăţi potrivite. Se tapetează o formă de cozonac cu folie de plastic, se toarnă compoziţia şi se lasă la rece opt ore. Se răstoarnă pe un platou şi se decorează cu frişcă şi fructe confiate.
Reţetă trimisă de Gina Daniela Radu (foto dreapta), judeţul Brăila

11. Guguluf cu scorţişoară şi ciocolată

Ingrediente: pentru blat – patru ouă, patru linguri de făină, patru linguri de zahăr, 70 g nucă măcinată, un plic de zahăr vanilat, un praf de copt, esenţă de migdale, sare; pentru decor – 200 g ciocolată de menaj neagră, 100 g ciocolată albă, 50 g de zahăr tos, un plic de zahăr vanilat cu scorţişoară, o pară, 5 g de scorţişoară măcinată.
Mod de preparare: albuşurilSupercolecţia 200 de reţete de la cititori | Astăzi, rețetele 1-11e se bat spumă cu un praf de sare, se adăugă apoi zahărul tos, cel vanilat şi se mixează bine. Gălbenuşurile se omogenizează cu puţină apă şi cu esenţa de migdale şi se toarnă peste albuşuri. Se adaugă nuca măcinată şi apoi făina amestecată cu praful de copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt şi se toarnă aluatul obţinut. Se dă tava la cuptor pentru 25 – 30 minute. Blatul răcit se aşază pe un grătar şi se glazurează cu 150 g ciocolată neagră topită la bain-marie. Restul de ciocolată neagră se topeşte şi se amestecă bine cu cea albă. Într-un vas se pun la fiert 150 ml apă, zahărul tos şi zahărul cu scorţişoară, iar când începe să fiarbă se adaugă para. Se lasă pe foc câteva minute, apoi se scoate para pe o farfurie şi se presară deasupra ei scorţişoară măcinată şi puţin zahăr pudră cu scorţişoară. Se pune în mijlocul gugulufului para, iar pe margini se formează câteva “moaţe” din amestecul de ciocolată.
Reţetă trimisă de  Simona Liliana Pătraş, judeţul Iaşi

Răzvan Fodor face pulpă de miel la cuptor cu vin şi mirodenii

Răzvan Fodor e foarte priceput la gătit. O spun toţi prietenii lui, inclusiv Cabral şi soţia sa, Andreea, pe care naşul Răzvan îi răsfaţă cu bunătăţi aproape în fiecare săp­­tămână. Iată, azi, una dintre delicatesele făcute de vedeta Acasă TV.
Supercolecţia 200 de reţete de la cititori | Astăzi, rețetele 1-11Ingrediente: 1 kg pulpă de miel, 5 că­ţei de usturoi, 200 de ml de vin alb sec, o lingură de oţet balsamic, o linguriţă de boabe de muştar, o jumă­tate de linguriţă de cimbru, o linguriţă de rozmarin, puţină boia dulce, o legătură de leuştean, câteva frunze de ţelină tocate mari.
Mod de preparare: carnea se crestează din loc în loc şi se pune pe gră­tar sau pe plită, fără ulei, câte un minut pe fiecare parte. Din restul ingredientelor se face un baiţ. După ce luăm carnea de pe grătar, o aşezăm într-o tavă, punem peste ea a­­­mestecul de condimente, o acoperim cu o folie de aluminiu şi o băgăm în cuptorul încins la 200 de grade. Du­­­­pă o oră, scoatem folia de aluminiu şi întoarcem friptura pe partea cealaltă. După încă o oră se comple­tea­ză baiţul cu apă sau cu vin – cantitatea variază în funcţie de cât a scă­zut baiţul, important e să nu se ardă carnea. Se mai lasă la foc mic cam o oră, o oră şi 20 de minute şi se întoarce din când în când. Se poate servi cu iaurt rece, amestecat cu zeama de la o jumătate de lămâie şi cu multă mentă.


TRIMITE-NE O REŢETÅ DEOSEBITÅ ŞI TE PREMIEM!

Trimite-ne reţeta ta şi o poză cu mâncarea preparată pe adresa redacţiei (Bucureşti, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2) sau la e-mail [email protected] Nu uita să treci în scrisoare adresa completă şi numărul de telefon, ca să te putem contacta, dacă te vei număra printre câştigători!Supercolecţia 200 de reţete de la cititori | Astăzi, rețetele 1-11

Pentru a participa la concurs, trebuie să trimiteţi pe adresa redacţiei (Bucureşti, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2) sau la e-mail [email protected] o reţetă deosebită, cu care v-aţi uluit prietenii sau cea mai delicioasă reţetă moştenită de la mama ori de la bunica. Scrisoarea trebuie să fie însoţită de o fotografie a mâncării preparate după reţeta respectivă şi de datele dv. de contact – adresa completă şi un număr de telefon. Săptămânal, cele mai originale reţete vor fi premiate, iar numele câştigătorilor vor fi publicate în următoarele ediţii ale ghidului TV Libertatea de weekend. Câştigătorii vor fi desemnaţi de un expert-bucătar şi vor fi contactaţi de un reprezentant al SC Ringier România SRL.

APASĂ AICI PENTRU A VEDEA TOT REGULAMENTUL CONCURSULUI!

Supercolecţia 200 de reţete de la cititori | Astăzi, rețetele 1-11

Sandra l-a părăsit, printr-un SMS, pentru Adrian Mutu. „Ce ai face dacă Mutu ți-ar ieși în față la vânătoare?” Fără să ezite, fostul jucător a răspuns
GSP.RO
Sandra l-a părăsit, printr-un SMS, pentru Adrian Mutu. „Ce ai face dacă Mutu ți-ar ieși în față la vânătoare?” Fără să ezite, fostul jucător a răspuns
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Momente tulburătoare la DNA! Pițurcă a izbucnit în plâns! I s-a făcut rău și a avut nevoie de ajutor
Playtech.ro
Momente tulburătoare la DNA! Pițurcă a izbucnit în plâns! I s-a făcut rău și a avut nevoie de ajutor
Dan Alexa rupe tăcerea, la 4 ani de la pumnul încasat de la Anamaria Prodan: 'M-a afectat foarte mult'
Viva.ro
Dan Alexa rupe tăcerea, la 4 ani de la pumnul încasat de la Anamaria Prodan: 'M-a afectat foarte mult'
Elev umilit și pus cu capul în WC, la Liceul "Dumitru Mangeron" din Bacău. La final a fost pus să meargă în genunchi
Observatornews.ro
Elev umilit și pus cu capul în WC, la Liceul "Dumitru Mangeron" din Bacău. La final a fost pus să meargă în genunchi
Zeci de medici au făcut scut în jurul șefei de la oncologie care cerea mită de la pacienții cu cancer
Știrileprotv.ro
Zeci de medici au făcut scut în jurul șefei de la oncologie care cerea mită de la pacienții cu cancer
Tradiții, superstiții și obiceiuri de Întâmpinarea Domnului 2023. Ce aliment nu ai voie să mănânci. Este interzis sub orice formă în această zi sfântă
FANATIK.RO
Tradiții, superstiții și obiceiuri de Întâmpinarea Domnului 2023. Ce aliment nu ai voie să mănânci. Este interzis sub orice formă în această zi sfântă
Ministrul de Interne al Austriei a fost la Bucureşti şi a rămas perplex: ”Aşa ceva el n-a mai văzut în Europa”. Ce l-a uimit
Orangesport.ro
Ministrul de Interne al Austriei a fost la Bucureşti şi a rămas perplex: ”Aşa ceva el n-a mai văzut în Europa”. Ce l-a uimit
Horoscop 1 februarie 2023. Fecioarele au nevoie de o mai bună organizare, de scopuri clare și de o minte limpede
HOROSCOP
Horoscop 1 februarie 2023. Fecioarele au nevoie de o mai bună organizare, de scopuri clare și de o minte limpede
Noile creații Nespresso în ediție limitată
PUBLICITATE
Noile creații Nespresso în ediție limitată