Varză roșie
Antocianii din varză roșie nu ajută numai la sănătatea minții, ci și la menținerea sănătății cardiace și oferă protecție împotrivă cancerului. Alte astfel de legume crucifere foarte sănătoase sunt și conopidă, varză de Bruxelles și broccoli.
Grăsimile sănătoase
Grăsimile din lactate, carne slabă și uleiuri sunt importante pentru producția de acetilcolină, crucială pentru formarea memoriei și integritatea neuronilor. Peștele și fructele de mare sunt o cale bună de a-ți mari aportul de grăsimi sănătoase. Consumă somon, păstrăv, sardine pentru uleiul omega-3 important în sănătatea creierului.
Roșii
Licopenul din roșii este un antioxidant puternic care luptă împotriva bolilor neutralizând radicalii liberi, moleculele ce afectează sau distrug celulele nervoase.
Ghimbirul
Este unul din ceii mai buni anti-inflamatori naturali. Nu numai că blochează formarea compușilor ce duc la boli degenerative precum Alzheimer sau Parkinson, dar scade aciditatea din corp. Alte alimente precum oregano, scorțișoară, cuișoare conțin antioxidanți și sunt benefice creierului.
Fasole, mazăre, legume și soia
Sunt scăzute în grăsimi și bogate în proteine și țin la distanță bolile cardiace și cancerul de prostată. Fasolea conține cantități mari de tiamină, o vitamină B importantă în activitatea corectă a celulelor creierului și a funcțiilor cognitive.
Fructele de pădure
Afinele și căpșunile au mulți polifenoli, o categorie de flavonoide. Studiile arată că aceste fructe pot inversă anumite efecte ale declinului creierului datorat de îmbătrânire. Fructele de pădure protejează împotrivă cancerului și pierderii celulelor creierului.
Nucile
Sunt o sursă importantă de omega-3, care împiedică declinul funcțiilor motorii și cognitive.
Gălbenușul de ou
Acesta îmbunătățește memoria, învățarea și cunoașterea. Stimulează producția de celule, care crește memoria și funcția cognitivă.
Rozmarinul
Acest condiment, cu conținut de antioxidanți, combate efectele negative ale îmbătrânirii și oferă protecție împotrivă demențelor și Alzheimerului. Rozmarinul conține de asemenea și acid carnosic care te protejează de atacuri cerebrale și degenerări ale neuronilor.
Avocado
Magneziul este implicat în nenumărate funcții biologice și chimice ale corpului uman, mai ales în stabilizarea tiparelor cerebrale și în creșterea fluxului de sânge la nivelul creierului. Avocado și anghinarea sunt bogate în magneziu. La fel și cerealele integrale și nucile, spun specialiștii de la sfatulparintilor.ro.