Un blat de ciocolată, un pepene galben (de circa 2 kg), esenţă de rom, 15 g de gelatină (pentru cremă), 300 g de brânză de vaci, un plic zahăr vanilat, 100 g de zahăr tos, 40 ml de rom sau de vermut, 300 ml de frişcă, 50 g ciocolată rasă, 6 linguri de gem de caise, un plic gelatină colorată (pentru decor), 300 ml de frişcă (jumătate pentru cremă şi jumătate pentru decor), fulgi de migdale.

Preparare:

Se opresc 200 g de pepene galben, iar din bucata rămasă se scot bile, se stropesc cu rom sau cu vermut, după care se pun la rece 30 de minute. Prima felie de blat se aşază pe un platou şi se unge cu 2 linguri de gem.

Separat, se amestecă bine brânza de vaci cu zahărul tos, zahărul vanilat, esenţa de rom şi cele 200 g de pepene pasat. După omogenizare, se dizolvă gelatina şi se înglobează în compoziţie împreună cu frişca bătută şi cu ciocolata rasă, apoi se bagă la frigider 30 de minute.

Jumătate din cantitate se aşază pe primul blat. Se pune a doua felie de blat, se unge tot cu două linguri de gem, apoi cu restul de cremă. Peste a treia felie se întinde restul de gem şi se dă la rece timp de o oră, apoi se scurg bilele de pepene galben şi se aşază pe suprafaţa tortului.

Se prepară gelatina pentru decor şi se toarnă peste bile, apoi tortul se îmbracă, pe lateral, cu frişcă bătută şi se decorează cu fulgii de migdale.

4079-167301-tort.jpg

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor