MENIU CAUTĂ

Tortilla de cartofi la doar 7,50 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun/ VIDEO

Distribuie

Nu stai prea bine cu banii, eşti înainte de salariu sau pur şi simplu vrei să faci economie dar să mănânci ceva bun şi hrănitor. Noi te ajutăm. Vei găsi în fiecare zi, de luni până vineri, câte o reţetă ieftină. Cu mai puţin de 10 lei poţi găti feluri de mâncare delicioase. Azi, tortilla de cartofi la doar 7,50 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun.

Costuri aproximative ingrediente: ouă- 4 lei, cartofi: 1 leu, ulei- 2 lei, sare, piper: 0,50 lei. Total: 7,50 lei.

Tortilla de cartofi

Ingrediente: 4 cartofi medii, o ceapă, 8 ouă, 1-2 căni de ulei, sare, piper

Preparare: se curăță și se taie cartofii în felii subţiri. Se taie ceapa în felii subţiri. Se pune ulei la încălzit şi când e cald se adăugă cartofii și ceapa. Uleiul trebuie să fie suficient încât să acopere cartofii. Se fierbe totul la foc mediu spre mic timp de 15-20 minute, până cartofii sunt făcuţi. Se scot cartofii într-o sită şi se lasă să se scurgă de ulei. Se bat ouăle cu sare (cam o linguriţă) şi piper.

Se adaugă cartofii peste ouă şi se amestecă bine. Într-o tigaie de 25 cm diametru se încing 1-2 linguri ulei  şi se adaugă în tigaie compoziţia de ouă şi cartofi. Se coace omleta la foc mic timp de 5 minute, până se rumeneşte frumos pe fund. Se pune o farfurie întinsă peste tigaie şi se răstoarnă omletă pe ea.

Se pune tigaia înapoi pe foc şi se încinge o lingură de ulei. Se rumeneşte omleta şi pe partea cealaltă. Se poate întoarce cu o farfurie întinsă.

Citește și: Rețetă de cartofi acordeon, ca la mama acasă

Citește mai multe despre tortilla pe Libertatea.

Comentarii