Probabil ca ati intalnit femei cu o fata tanara, dar a caror varsta era tradata de aspectul gatului si al decolteului – sau in foarte multe cazuri de aspectul mainilor. Din pacate, foarte multe femei neglijeaza aceste zone si in jurul varstei de 40 de ani, uneori chiar mai de-vreme, apar primele semne de imbatranire: riduri si lipsa de tonus. Despre ce trebuie sa facem pentru a preveni imbatranirea acestor zone ne spune Luciana Stanciu, estetician la Cella Center (www.cella.ro): “Persoanele slabe, cu un gat fragil, sau persoanele care au urmat cure de slabire agresive sunt primele care sufera de deteriorarea acestor zone. De aceea ar fi bine sa slabiti treptat, avand o grija deosebita pentru aceste zone, aplicand produse hranitoare, dar si urmand un program special de exercitii cu efect de tonifiere.
Daca majoritatea dintre noi suntem constiincioase cu ingrijirea zilnica a fetei, de multe ori gatul si decolteul sunt uitate, suferind de pe urma lipsei de hidratare, accentuate de expunerea la soare sau frig si o pozitie gresita.
Zona gatului si a decolteului are o piele fina ce isi pierde usor elasticitatea. Anatomic, in cele mai multe cazuri nu e reprezentata de o masa musculara bine definita sau glande sebacee care sa ajute in mod natural hranirea. In scopul mentinerii unui gat suplu cu o piele ferma e bine sa avem in vedere masuri preventive. Asta inseamna ca inainte de a observa primele semne de ridare rutina zilnica de ingrijire trebuie sa includa si aceste zone. Creme hidratante, hranitoare, masate in piele si nu doar aplicate, tratamente cosmetice profesionale care tintesc tocmai aceste zone. Tratamentul cosmetic lunar de intretinere atenueaza efectele trecerii timpului. In saloanele de intretinere de la noi a fost stabilit un tratament cosmetic special pentru “punerea in forma” a acestor zone fragile. Tratamentul e relaxant si eficient. Manevrele de masaj incorporate au rolul de a destresa coloana cervicala si umerii, ajutand la o pozitie mai buna.
Manevrele de intindere a muschilor gatului si barbiei si cele de “palper rouler” a muschiului sternocleidomastoidian contribuie la eliberarea planurilor profunde subdermale, la defribozarea aponevrozelor. Masajul manual se incheie cu activarea prin digito-presiune a unor puncte speciale pe traiectoria gatului si a decolteului. Terapia de electrostimulare Myodin vine sa completeze acest tratament. Aceasta consta in aplicarea de vibratii fine prin intermediul a doi mici electrozi cu efecte de stimulare a circulatiei, stimularea sintezei de colagen si a metabolismului celular.
In grupa “tradatorilor” de varsta intra si mainile. Pielea mainilor sufera cel mai mult atat de pe urma diverselor activitati zilnice, dar si din cauza expunerii la soare sau frig. Spalatul mainilor frecvent desigur ca ne ajuta sa tinem la distanta microbii, dar daca nu e urmata si de aplicarea unor creme hidratante pielea sufera si se deshidrateaza, iar cu timpul apar nedoritele cute si pete mai inchise la culoare, asa-numitele “pete de batranete”. Din nou masurile preventive sunt de baza daca vrem sa avem maini frumoase. Folositi creme hidratante dupa fiecare spalare, si creme cu factor de protectie solara pe timpul expunerii la soare. Si daca vreti sa le pastrati tinere cat mai mult, un tratament cosmetic profesional va garanteaza acest lucru. Tratamentul incepe cu o exfoliere a mainilor si bratelor, aplicare de produse hidratante si masti. Masajul include mainile (si fiecare degetel in parte) si bratele. Punctele speciale de digito-presiune sunt activate si ca urmare se obtine si o stare generala de bine. Un alt plus, imbunatateste circulatia sangvina (adio maini reci), hidrateaza si da suplete pielii.