Mergi direct la conținut »

Descoperiți Macedonia pe care nu ați cunoscut-o până acum, simțiți-i frumusețile naturale - lacuri, munți, râuri, specialități gastronomice, vinul, berea, rakiul, ospitalitatea și sinceritatea oamenilor

Când vine vorba de tradiție, se poate spune mai întâi că Macedonia este o țară a sunetului. Muzica din Macedonia este un mod de a trăi, ce ascunde înțelepciunea și rădăcinile tradiției și toate celelalte arte par să provină din ea. Multe ritualuri și obiceiuri sunt țesute în sunetul de kavale, zurle și tobe și aproape fiecare sărbătoare, reuniune, este urmată de un cântec și un joc.

Pe tot parcursul anului, în Macedonia se desfășoară festivaluri tradiționale și alte evenimente în domeniul artei și culturii, prin care poporul sunt exaltați și transferă cu pasiune tradiția folclorică tradițională de la o generație la alta ca o comoară culturală prețioasă.

În perioada de vară, în orașul Ohrid se desfășoară cea mai mare manifestație muzicală și scenică internațională, denumită Vara în Ohrid. Frumusețea deosebită a conținutului programului de acest eveniment oferă un spațiu extraordinar locurilor care sunt alese fiind scena, acestea fiind: holul Catedralei „Sf. Sofia „, Cetatea Samoil și Teatrul Antic. Din 1994, Festivalul de Vară de la Ohrid face parte din Uniunea Europeană a Festivalurilor.

Oamenii din Macedonia sunt ospitalieri, oameni simpli, cu o inimă mare și atitudine prietenoasă. Acest lucru este evident prin numeroasele festivaluri din întreaga țară, dedicate specialităților gastronomice, vinului, berii și rakiului și care sunt vizitate masiv, chiar și de oaspeții din țările vecine. Kavadarci este un oraș care trăiește pentru vin – și, dacă sunteți iubitori de acest elixir, atunci trebuie să vizitați tradiționalul “Tikvesh de Epocă”, un eveniment care are loc la începutul lunii septembrie.

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni
Recomandări

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni

Unul dintre cele mai vizitate evenimente tradiționale este Nunta Galichnik, care se desfășoară în fiecare an de Sf. Petru, în data de 12 iulie. Acest eveniment este bogat în multe obiceiuri și ritualuri originale de nuntă, unice și irepetabile, precum: sunetul zurlelor, bătaia tobelor, hora soacrei, purtarea miresei pe apă, afișarea flagului tradițional de nuntă, luarea miresei, coacerea pâinii, cununia în biserica „Sf. Petru și Pavel „, precum și bine cunoscutul costum Galichnik, realizat cu precizie filigrană (croită în forma unei dantele frumoase din sârmă metalică) și acuratețea croitorilor.

Pentru mai mulțe informații, consultați pagina următore www.macedonia-timeless.com

Close
Închide
  Close