MENIU CAUTĂ

Trei paşi către un sistem digestiv sănătos

Distribuie

 
Consumul de pește îmbunătățește digestia
Datorită conținutului de omega 3, un compus lipidic necesar pentru sănătatea organismului, meniul bazat pe pește este foarte eficient împotriva problemelor digestive. Omega 3 se găsește în carnea de somon, păstrăv, hering sau ton, însă există și alte alimente bogate în acești acizi grași pe care le putem include în dieta zilnică: nucile, salata verde, soia și spirulina.
Berea, un posibil aliat împotriva problemelor digestive
Un studiu realizat de către Institutul de Cercetare Medicală în Nutriție, parte a celebrei Universități Cambridge, a demonstrat că berea poate avea un efect benefic asupra sistemului digestiv datorită fibrelor solubile pe care le conține. Astfel, o cantitate de 300 ml de bere poate conține până la un gram de fibre solubile, ceea ce poate avea un rol esențial în tranzitul intestinal.
Un sistem digestiv sănătos datorită consumului de pâine cu semințe de in
Pâine integrală cu semințe de in reprezintă o bună alegere care ajută sistemul digestiv să funcționeze corect. În plus, consumate sub formă de ulei, semințele de in au și proprietăți calmante și antiinflamatoare, fiind foarte indicate în tratarea inflamațiilor tractului digestiv.

Comentarii