De Petre Dobrescu,

Anual, în Europa și America se înregistrează 365.000 de îmbolnăviri de Lyme.

Boala, care e transmisă prin mușcătura de căpușă și poate duce la meningită și paralizie, ar putea fi tratată cu o plantă percepută ca periculoasă și care, în alte țări, le aduce amenzi proprietarilor de terenuri care nu o stârpesc: troscotul japonez.

Boala Lyme e transmisă prin mușcătura de căpușă

O buruiană cu rădăcini de până la 7 metri, care pot străpunge asfaltul și fundațiile, troscotul, au descoperit cercetătorii de la John Hopkins Bloomberg School of Public Health, SUA, este mai eficient în tratarea bolii Lyme decât antibioticele.

Dintre pacienții cu Lyme, între 10% și 20% încă prezentau simptome ale bolii, după două-patru săptămâni de administrare de antibiotice, în vreme ce după tratamentul cu troscot simptomele dispăruseră.

Ce conține troscotul

Troscotul conține rezveratrol, un polifenol cu efect antitumoral și antiinflamator dovedit, benefic sistemului nervos și inimii.

În faze avansate ale bolii, pacienții cu Lyme au dureri articulare, probleme de memorie, paralizii faciale, palpitații și migrene puternice.

Un alt tratament pentru Lyme mai eficient decât antibioticele, a descoperit aceeași echipă de cercetători, este chinina, folosită acum în tratarea malariei, a hepatitei și a tuberculozei.

E o descoperire fantastică, având în vedere că medicamentele folosite acum pentru boala Lyme nu sunt tocmai eficiente. Trebuie să aprofundăm însă studiul și să facem teste clinice, înainte de a concepe un tratament.

Dr. Ying Zhang, unul dintre cercetătorii implicați în studiu:

Citeşte şi:

Atacul sângeros care l-a ucis pe românul din Hanau, efectul sumbru al unei explozii a extremismului de dreapta în Germania

Scandal pe bugetul UE. Plecarea Marii Britanii a lăsat o ”gaură” de 60 de miliarde de euro. Ce riscuri există pentru România

Motoarele Dacia, subiect de scandal politic în Franța! Consumatorii acuză că sunt protejați constructorii de mașini în detrimentul siguranței fizice a clienților!

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate