MENIU CAUTĂ
05 Aug. 2016 20:15 , de Miruna Darcovici

Trucul care te ajută să nu-ți mai sară oja de pe unghii. Cum îți menții manichiura impecabilă

Distribuie

Îţi sare oja de pe unghii foarte repede şi nu îţi permiţi să apelezi la un salon profesionist sau nu vrei să îţi expui unghiile la tratamente agresive? Iată cum să faci ca manichiura să dureze cu un ingredient pe care îl ai la îndemână: oțetul.

Oțetul ajută la curățarea și degresarea unghiei, astfel că oja va prinde mult mai bine pe unghie.

Ce trebuie să faci ca să nu-ți sară oja de pe unghii

  • Prepară o soluţie dintr-o ceaşcă de apă călduţă şi 4 linguriţe de oţet (alimentar din vin sau oţet de mere).
  • Ţine unghiile scufundate în soluţia cu oţet circa 2 minute, lasă-le să se usuce complet şi apoi aplică oja ta obişnuită, într-un strat sau două, nu mai mult.

Oţetul va curăţa toate uleiurile şi sebumul de pe unghii şi va face ca oja să adere mult mai bine de unghii.

Cum aplici oja pe unghii fără să îți murdărețti degetele! Un truc foarte simplu

Oja dăunează sănătății! Cum te afectează obiceiurile de înfrumusețare

Multe femei nu concep să iasă din casă fără ojă, însă medicii avertizează că acest produs cosmetic conţine substanţe toxice care pot provoca probleme grave de sănătate.

Oja conţine numeroase chimicale, printre cele mai periculoase fiind toluenul, formaldehida şi dibutilftalatul. Aceste substanţe pot afecta sistemul nervos, pot provoca tulburări hormonale şi pot cauza cancer sau infertilitate, avertizează Thu Quach, cercetătoare la Institutul pentru Prevenirea Cancerului din California şi profesoară la Universitatea de Medicină a Universităţii Stanford.

Toluenul este un solvent folosit de producătorii de ojă pentru a oferi un aspect neted pe unghie. De asemenea, împiedică separarea pigmentului în flacon. Această substanţă poate afecta sistemul nervos central şi poate provoca probleme de fertilitate.

Formaldehida este o substanţă carcinogenă, folosit pentru întărirea unghiilor şi ca dezinfectant pentru instrumente folosite la îngrijirea unghiilor.
Dibutilftalatul este folosit pentru a oferi flexibilitate ojei, însă această substanţă poate provoca probleme de fertilitate. În afară de aceste trei substanţe, acest produs cosmetic conţine numeroase alte chimicale care pot provoca probleme de sănătate.

Angajaţii saloanelor de înfrumuseţare sunt cei mai afectaţi

De asemenea, specialiştii avertizează că multe saloane de frumuseţe nu au un sistem de ventilaţie adecvat, iar chimicalele care se evaporă rămân în încăpere, angajaţii fiind cei mai afectaţi.

Expunerea prelungită la produsele de îngrijire a unghiilor, care conţin substanţe chimice nocive, poate conduce la o serie de probleme grave de sănătate, precum iritaţii ale pielii, leziuni oculare şi reacţii alergice.

Studiile efectuate la Institutul pentru Prevenirea Cancerului din California au arătat că angajaţii saloanelor de înfrumuseţare pot să sufere de pierderi de memorie, simptome neurologice, greaţă, probleme respiratorii, contracţii musculare incontrolabile, cancer sau infertilitate.

Comentarii