MENIU CAUTĂ

Tu respiri corect? Urmează acești pași și vezi ce ai greșit până acum!

Distribuie

Dacă ești genul de persoană care alege involuntar cea de-a doua variantă, ai putea suferi de lipsă de aer. Fie că se produce din senin sau ca urmare a unui efort, incapacitatea de a respira corect poate fi înfricoșătoare și nu ar trebui să excluzi posibilitatea de a apela la un medic.
Ca urmare a unei respirații incorecte, te poți alege cu un sistem imunitar slăbit, un nivel scăzut de energie, o digestie lentă, hipertensiune arterială, tensiune musculară, dureri de cap, probleme cardiace, tulburări ale somnului și nu în în ultimul rând, un creier obosit.
Cum îți poți da seama dacă inhalezi aer într-un mod corect? Încearcă să observi ce părți ale corpului sunt angrenate în procesul de respirație, dacă respiri suficient de adânc și dacă ai o senzație de satisfacție atunci când aerul îți pătrunde în plămâni.
Dacă ți se mișcă doar abdomenul sau pieptul nu este suficient. Inhalarea corectă ar trebui să pună în funcțiune întregul corp. Iată care sunt pașii pe care ar trebui să-i urmezi:

1. Începe prin a te culca pe spate, cu brațele pe lângă corp și cu palmele în sus.

2. Ia o gură normală de aer.

3. Încearcă să scoți un săsâit puternic și lent cu ajutorul unei respirații consistente.

4. Când simți că ai ajuns la finalul inhalării, insistă puțin mai mult, încercând să-ți încordezi gâtul și mușchii abdominali.

5. Ia o pauză de câteva secunde.

6. Respiră normal și lasă-ți corpul să-i permită respirației să se desfășoare natural în drumul aerului către gât.

7. Fă acest lucru timp de câteva minute, până când reușești să stabilești un ritm al respirației.

8. Gândește-te la cum respirai înainte… Nu ți se pare că este o diferență?

9. Repetă pașii de la 1 la 8.

Sursă foto: hepta.ro.

Comentarii