Tunsori și culori de păr – scurt istoric al industriei

Încă din vremea egiptenilor antici oamenii acordau o mare atenție în a-și coafa și accesoriza părul. Încă de pe atunci, se folosea henna pentru a acoperi șuvițele de păr grizonat. Ba mai mult, se foloseau ulei de migdale și de ricin pentru hidratarea podoabei capilare.

Mai târziu, femeile romane din antichitate au apelat la extracte de plante pentru a vopsi păru, deși nu întotdeauna cu succes, deoarece combinațiile de oxid de plumb și hidroxid de calciu provocau de multe ori și boli. A o oarecare ușurare când cineva a venit cu o idee netoxică de a vopsi părul în negru, o poţiune destul de îngrozitoare totuși, făcută din lipitori lăsate să putrezească în vin.

Romanii antici iubeau coafurile complicate – cu cât sunt mai elaborate, cu atât mai bine. Coafura era un simbol al bogăției și statutului, cu cât era mai simplă, cu atât era semn de sărăcie.

Tunsori și coafuri în secolul XVIII

Totul a evoluat rapid și, pe la 1700 și erau deja coafuri uriașe, unele împodobite cu bijuterii. Untura era preparatul de bază pentru a menține părul la locul lui. Destul de inofensiv ați putea crede, cu excepția faptului că mirosul de untură atrăgea uneori șobolanii, așa că femeile recurgeau la tot felul de metode, unele chiar ciudate, de a ține aceste creaturi departe de ele.

INVESTIGAȚIE din Zürich. Mii de românce cad victime rețelelor ce alimentează comerțul cu sex, o afacere de peste 3 miliarde de euro. Activist: „În Elveția, animalele sunt tratate mai bine decât aceste femei”
Recomandări
INVESTIGAȚIE din Zürich. Mii de românce cad victime rețelelor ce alimentează comerțul cu sex, o afacere de peste 3 miliarde de euro. Activist: „În Elveția, animalele sunt tratate mai bine decât aceste femei”

Tunsori și culori de păr în secolul XIX

Coafurile, dar și substanșele folosite pentru styling și vopsit s-au îmbunătățit odată cu trecerea timpului și în 1863, când omul de știință William Henry Perkins lucra la un remediu pentru malarie, a creat accidental prima vopsea permanentă de păr. Din păcate, era o culoare mov, deloc atractivă. Cu toate acestea, profesorul de chimie August Wilhelm von Hofmann a venit în ajutor și a reușit să transforme vopseaua purpurie în PPD, o moleculă care schimbă culoarea, care este încă baza multor formule de vopsea de păr astăzi.

Tunsori și coafuri în secolul XX

În anii 1930 femeile purtau tunsori bob lungi, fie cu cărare pe mijloc, fie coafat într-o parte. Era, de asemenea, extrem de important ca o coafură să se potrivească cu cel mai nou stil de pălărie.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, femeile purtau coafuri practice, mai scurte. Coafura Victory Rolls a devenit populară atunci. Era caracterizată prin bucle voluminoase de păr care erau fie în vârful capului, fie încadrau fața.

Descoperă și un scurt istoric al industriei fashion.

Raymond Bessone, mai bine cunoscut sub numele de „Mr Teasy-Weasy” a unul dintre cele mai reprezentative nume din idustrie la vremea sa. Primul frizer „celebru”, a apărut adesea la televizor. Totuși, nu a atins culmile vertiginoase ale faimei lui Vidal Sassoon. Mai mult arhitect decât frizer, acesta promova tunsorile elegante, ascuțite, geometrice și asimetrice și a popularizat părul scurt. El era de părere că o coafură trebuie să pună în evidență tot ce era mai frumos, subliniind pomeții și ochii, arată readersdigest.co.uk

George Simion, către femeile din AUR, la o dezbatere despre feminism: „Schimbați modelul femeii în politică: ușoară, amantă, mahalagioaică”
Recomandări
George Simion, către femeile din AUR, la o dezbatere despre feminism: „Schimbați modelul femeii în politică: ușoară, amantă, mahalagioaică”

Tunsori și coafuri în secolul XXI

Tunsorile filate, împletiturile de tot felul, bretonul în diferite forme, bucle ample și mai strânse, bandane și bentițe negre, tunsori stratificate care încadrează fața, părul drept, dar și mult volum, au fost doar câteva dintre tendințele anilor 2000.

Ce culori de păr se poartă în 2023

2023 este un an despre culori subtile, dar cu personalitate și, mai ales, care nu necesită întreținere constantă. Aceasta înseamnă o culoare cu întreținere redusă, în nuanțe foarte atrăgătoare. De la blond cald, la brunet metalic, roșu bogat sau arămiu, dar și cenușiu sunt doar câteva dintre culorile de păr ale anului 2023.

Totuși, una dintre cele mai reprezentative culori ale anului 2023 în materie de păr este digital lavanda, un lila cenușiu discret, cu aspect mătăsos.

Culori de păr 2023 - lila cenușiu discret
Culori de păr 2023 – lila cenușiu discret

Balayage-ul, în tehnica Mounir, rămâne o alegere la modă, care complimentează în special tunsorile medii, dar și la cele mai lungi.

Începe declinul marilor orașe? Avertismentul unui reputat cercetător: „Așa cum a prezis H.G. Wells, aici vor locui elitele, servitorii lor și cei fără copii”
Recomandări
Începe declinul marilor orașe? Avertismentul unui reputat cercetător: „Așa cum a prezis H.G. Wells, aici vor locui elitele, servitorii lor și cei fără copii”
Tunsori și culori de păr la modă în 2023

De asemenea, printre culorile de păr vedetă ale anului 2023 se numără cupru. O culoare caldă, cu reflexe luminoase, potrivită pentru toate anotimpurile.

Culori de păr 2023 - cupru
Culori de păr 2023 – cupru

Ca și în 2022, și în 2023, brunetul este vedetă. Un brunet fluid, bogat, strălucitor și catifelat va fi, cu siguranță printre preferatele anului.

Culorile anului 2023 - brunet fluid
Culorile anului 2023 – brunet fluid

Nuanțele de blond vor fi, de asemenea, ca și în anii trecuți, unele dintre cele mai apreciate și utilizate în saloanele din lumea întreagă.

Deși blondul cenușiu nu își va pierde nici pe departe locul său fruntaș, în 2023 cel care este cu adevărat pe podium este blond – bej. Nuanța bej a blondului este o culoare deschisă neutră, nu foarte aprinsă și mai nisipoasă. Aceasta înseamnă că nu este prea auriu sau nuanțat prea mult, așa că se potrivește cu aproape toate tonurile pielii.

Blond - bej
Blond – bej

Nuanțele de blond perlat, blond auriu, blond strawberry sunt de asemenea pe lista celor mai populare culori de păr din 2023.

Culori de păr 2023  - blond strawberry
Culori de păr 2023 – blond strawberry

Ce tunsori se poartă în 2023

În 2023 tendințele se concentrează pe coafuri și texturi care favorizează și scot în evidență trăsăturile feței. Părul lung este vedetă, dar și aspectul de wet look. Revin în forță bobul pixie, coafura afro și cărările pe mijloc.

Tunsori păr lung 2023
Tunsori păr lung 2023

Tunsorile drepte nu își vor pierde nici în 2023 locul lor în fruntea preferințelor. Sunt ușor de întreținut și de coafat, pot avea un aspect mai elaborat sau ușor rebel.

Tunsori drepte 2023
Tunsori drepte 2023

Tunsorile medii și buclele lejere vor rămâne în topuri și în acest an. Această combinație pare veșnic la modă și avantajează cele mai multe fizionomii.

Tunsori medii și bucle
Tunsori medii și bucle

Bobul pixie pare a fi și el una dintre vedetele lui 2023 în ceea ce privește tunsorile care revin în prim plan. Mai lung sau mai scurt, bobul pixie se anunță a fi senzația verii.

Tunsori 2023 - bob pixie
Tunsori 2023 – bob pixie

O altă tunsoare care se păstrează în tendințe în 2023 este blunt bob, mai exact un bob drept, care încadrează foarte bine fața.

Blunt bob
Blunt bob

De asemenea, în 2023 se poartă mult împletiturile, cocurile lejere sau mai strânse și buclele de toate tipurile, în funcție de ce avantajează fiecare persoană în parte.

Cum alegi tunsoarea și culoarea de păr

Tunsoarea potrivită și o culoare de păr care să îți complimenteze trăsăturile naturale pot să-ți schimbe complet aspectul și să-ți scoată în evidență frumusețea. Iată câteva sfaturi pentru a le alege:

Cum alegi culoarea de păr

În funcție de ten
Nuanța pielii tale este de fapt unul dintre cele mai importante aspecte ale alegerii culorii perfecte a părului. Culoarea corectă îți va complimenta pielea și o va face să pară și mai frumoasă, în timp ce culoarea greșită ar putea face pielea ta să arate tern și plictisitor. De exemplu, dacă ai pielea în tonuri reci, atunci optează pentru culori calde, precum maro auriu și roșu cupru. Dacă ai pielea bronzată, atunci optează pentru culori de păr mai reci, cum ar fi maro cenușiu și blond.

În funcție de culoarea ochilor
Pentru a vă îmbunătăți și a intensifica cu adevărat culoarea ochilor, coloristul ar putea opta pentru o culoare contrastantă. De exemplu, dacă ochii tăi sunt albaștri, un ton caramel sau blond auriu îi va face să pară și mai albaștri. Dacă sunt verzi, un ton de roșu aprins ar putea fi culoarea perfectă pentru tine.

În funcție de stilul personal
Odată ce culoarea părului a fost restrânsă pentru a se potrivi cu tenul și culoarea ochilor, trebuie luat în considerare stilul tău personal – și aici știi cel mai bine. Vrei să fii remarcată sau să ai o culoare discretă? Trebuie să fii mai îndrăzneață sau atitudinea ta spune suficient? Asigurați-vă că nuanțele pe care le alegeți dvs. și stilistul sunt cele care vă vor face să vă simțiți încrezătoare

Cum alegi tunsoarea

Dacă ai fața rotundă, scopul tău este să creezi iluzia optică de alungire şi să domoleşti liniile curbe. În acest sens, trebuie să creezi cât mai puţin volum în jurul feţei. Te avantajează: tunsorile care încadrează perfect bărbia. De asemenea, se recomandă aşa-numitele tunsori în scări, fiindcă subţiază faţa, ascunzând părţile laterale. Poţi să încerci şi tunsorile filate, care creează efectul de alungire de care ai atâta nevoie.

Dacă ai fața ovală, eşti o norocoasă, fiindcă aceasta este considerată, de către specialişti, forma ideală. Lung sau scurt, filat sau drept, datorită proporţiilor simetrice, poţi încerca aproape orice în materie de tunsori.

Dacă ai fața triunghiulară și bărbia ascuţită reprezintă punctul focal al feţei tale, atunci pune accent pe ochi sau pomeţi printr-un breton dat într-o parte. Lungimea părului trebuie să ajungă cel puţin la nivelul mandibulei. Dacă îţi place să porţi părul lung, cere-i stilistului tău să-ţi tundă câteva şuviţe la nivelul pomeţilor.

Dacă ai fața pătrată, ceea ce trebuie să urmăreşti este să ”înmoi” linia mandibulei. Ţi se potrivesc de minune coafurile cu bucle, dar şi părul lung, în trepte, pornind chiar de la linia mandibulei.

O vedetă din România a avut o criză de râs când a fost întrebată de ce locuiește în continuare cu părinții: „N-am bani să mă mut”
GSP.RO
O vedetă din România a avut o criză de râs când a fost întrebată de ce locuiește în continuare cu părinții: „N-am bani să mă mut”
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Călugăriţa care s-a transformat complet: are inel în nas şi decolteu periculos! Cum arată acum măicuţa Cristina
Playtech.ro
Călugăriţa care s-a transformat complet: are inel în nas şi decolteu periculos! Cum arată acum măicuţa Cristina
Dureros ce s-a întâmplat cu Geta din Liceeni! Drama care a distrus-o pe Cesonia Postelnicu
Viva.ro
Dureros ce s-a întâmplat cu Geta din Liceeni! Drama care a distrus-o pe Cesonia Postelnicu
Simulare Bacalaureat 2023. Subiectele la limba română, publicate astăzi
Observatornews.ro
Simulare Bacalaureat 2023. Subiectele la limba română, publicate astăzi
Femeia care a încercat de 960 de ori să ia permisul de conducere a cheltuit o avere pentru asta. La final, a primit o mașină. „Și să fie o lecție, oameni buni, să nu renunțați niciodată
Știrileprotv.ro
Femeia care a încercat de 960 de ori să ia permisul de conducere a cheltuit o avere pentru asta. La final, a primit o mașină. „Și să fie o lecție, oameni buni, să nu renunțați niciodată
Produsele pe care Lidl le bagă la raft de luni, 27 martie. Le găsiți în toată țara și au super reduceri
FANATIK.RO
Produsele pe care Lidl le bagă la raft de luni, 27 martie. Le găsiți în toată țara și au super reduceri
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
Orangesport.ro
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
Horoscopul lunii aprilie. Noroc pe toate planurile pentru nativii Săgetător, vremuri grele pentru Scorpion
Unica.ro
Horoscopul lunii aprilie. Noroc pe toate planurile pentru nativii Săgetător, vremuri grele pentru Scorpion
Horoscop 27 martie 2023. Capricornii ar fi bine să domolească puțin dorința de a schimba totul în relațiile de parteneriat, în special în cuplu
HOROSCOP
Horoscop 27 martie 2023. Capricornii ar fi bine să domolească puțin dorința de a schimba totul în relațiile de parteneriat, în special în cuplu
Moda circulară ca mod de viață alături de Remix
PUBLICITATE
Moda circulară ca mod de viață alături de Remix